Zalán György : Jók a fogaid, Laci!

 

 

Apja fogait örökölte.

Egy zacskóban adták oda neki a proszektúrán, a ruhákkal, a pár félretaposott cipővel, a teknőckeretes szemüveggel és a drótvékony karikagyűrűvel együtt.

Hunyorgott az erős naptól. A zacskót két kezével magához szorította. Úgy érezte, hogy a feje teljesen üres.

Ott állt a kórház előtt, azt se tudta, merre induljon a csomaggal.

A szobát az öregek otthonában, ahol apja már öt éve élt, már biztosan kitakarították, az ágyneműt áthúzták, az ágytálat és a mosdót kifertőtlenítették. Valaki beköltözött, és a többiek ugrottak egyet a várólistán.

Az a lista, amin Laci volt, nem ugrott. Az ő listáján nem egymás után, hanem egymás mellett vannak az emberek. És egymás ellen…

A ruha és a cipő jó volt rá.

A szemüveget odaadta egy cimborájának, aki már hónapok óta panaszkodott, hogy nem lát jól.

A karikagyűrűvel szabályosan nem is kísérletezett, de a kocsmában adtak érte annyit, amivel aznapra elfelejtette a tegnapot.

A fogak… Azokkal nem tudott mit kezdeni. Pedig jók voltak.

– Jók a fogaid, Laci!

A fogait apjától örökölte.

Legutóbbi módosítás: 2010.02.12. @ 17:27 :: Zalán György
Szerző Zalán György 184 Írás

1952-ben születtem. Voltam tengerész és nyomozó, mérnök és lakatos, divatárukészítő és "telefonoskisasszony", rakodómunkás és ügynök... Most nyugdíjas vagyok, sőt, ingyen utashatnék, de mivel gyárilag ott lakom, ahova más drága pénzen nyaralni jár, így nem megyek sehova... A család: 72 óta vagyunk együtt nejemmel, fiam 75-ös, lányom 80-as. Itt is, ott is lányunokám született. Nagyon szeretjük egymást, de ritkán találkozunk, gyerekeim külföldön élnek. Örülök, hogy Válóczy Szilvi felhívta a figyelmemet a Héttoronyra! Remélem, nem bánja meg, és méltó leszek a társasághoz... :) Honlapjaim: http://zalangyorgy.hu és http://kertigrillem.hu