Szerző Vandra Attila 778 írás
Fő foglalkozásom minden lében kanál. Vegyészmérnöki diplomával sok mindennel foglalkoztam, a legkevésbé a mérnöki életpályával, amelyet otthagytam, miutén két évet lehúztam a feketehalmi „színes pokolban.” Azóta főállásban korházi biokémikusként dolgozom, de másodállásban tanítottam klmiát, biokémiát, fizikát, vitatechnikát és kommunikációelméletet. Önkéntes „munkahelyeim” és hobbijaim még színesebbé teszik a foglalkozásaim palettáját. Számomra meghatározó volt a vitamozgalommal való találkozásom, mely után dominóeffektusként következett a meggyőzéselmélet, pszichológia (tranzakcióanalzis) matematikai és pszichológiai játszmaelmélet, neveléselmélet, konfliktuskezelés… lehet valami kimaradt. Hobbijaim: a főzés, természetjárás, utazás, fényképezés, történelem, nyelvészet, az unokázás, és ja persze, szinte kihagytam: az irodalom! Maximalistának tartom magam, amihez fogok, azt szeretem jól végezni, de nem vagyok perfekcionista. A tökéletességtől hidegrázást kapok. Hiszem, hogy egy írónak nem az a szerepe, hogy tükröt mutasson a a társadalomról. Arra ott vannak a hírműsorok. Sokkal inkább az, hogy elgondolkoztassa az olvasót. Egyes írásaim “befejezetlen” , nyitott végével pont ez a szándékom.

9 Komment

  1. Megértem büszkeségedet…

    Szeretettel gratulálok Csillának itt is.
    Szívesen feltenném itt a Torony híroldalára…
    Kérlek, küldd el nekem az előszó szövegét, mert csak a könyv fotója, meg az, amit itt a Naplóban írtál, kevés a híroldalra.
    (Kerestem, de csak a könyv borítójának képét találtam… És a verset.)

  2. Azt elhiszem! Tegnap kaptam “kézhez” a levelét, válaszomban szeretettel gratuláltam neki, de ez így kevés. Ez a kislány egy őstehetség. Poeta Natus. Amikor megjelent a Héttoronyban, erősen gyanakodtam, hogy valamely kilakoltatott, érett szerzőnk tért vissza ebben a lenge szoknyában. Minden gyerek nem lehet az én gyerekem, de alig valamihez fogható öröm látni, hogy ilyen gyönyörű, okos fiataljaink vannak. További sok sikert neki minden fronton!

Hagyj üzenetet