Lénárt Anna : Hajnal

 

 

Mielőtt felébredsz,

figyelj,

talán meglelsz álmaid

csivitelő madarai közt,

míg pillád rebben…

ajkam, csókra kínálom neked.

Az égen maradt kósza csillagok

velünk mosolyognak,

lágy szellővé csendesül

a tengeren dúló vihar is,

mikor testünk szerelmes ölelésbe egyesül.

Alvó házak falán

nyújtózkodik a könyörtelen reggel,

könnyeim őrzöm,

csillogó szemedben.

Rohan az idő…

dacolunk a sorssal,

ma nekünk kél a Nap…

 

Jó reggelt kedvesem!

 

—-

Tudom, hogy szerelmes. De a szerelem szabadon ringat. Itt engem inkább csak kötelezően leültetett – hogy olvasnom kell.

Végigrohansz a kezdettől a végig, és igazán semmit nem tudunk meg… miszerint, mit is akart a vers írója közölni… Semmi egyedi kép. Egyedi hang.

Néhol előbukkan egy-egy pillanat, de az kevés, hogy megtartsa. Hogy tartson. Hogy emlékezzen rá az olvasó. Ne csak ma, hanem egy-két …sok-sok hónap után is.

Naplóba javaslom, Anna…

Legutóbbi módosítás: 2015.02.08. @ 12:38 :: Lénárt Anna
Szerző Lénárt Anna 140 Írás
Három családos elvált nő vagyok. Gyermekeim kirepültek a fészekből, egyedül élek. Köztisztviselőként dolgozom, a feladataimat legjobb tudásom szerint látom el. Lelkiismeretes embernek tartom magam.Szeretem az embereket, átérzem gondjukat és ha tudok segítek. Megpróbálom a legrosszabb dolgokból is a legjobbat kihozni, mert azt tartom az élet túl rövid ahhoz, hogy megkeseredve éljünk. Sok mindenre megtanított az élet, elsősorban arra, hogy sosem adjam fel. Ha reggel borult az égbolt nem arra gondolok, hogy esni fog, inkább annak örülök, hogy még nem esik. Verseket gyermekkorom óta írok. Az általam írt versek "én vagyok", tükrözik a lelkem, a vágyaim, átölelik az életem. Romantikus embernek tartom magam, a halak csillagjegyre jellemző tulajdonságok szinte mind jelentkezik nálam. Alföldi lány lévén kívánkozom a hegyek közé. Ha tehetem a szabad időmet hegyes vidéken, sétával töltöm. Igaz kevés ilyen akad, de ha adódik akkor kihasználom a lehetőséget.