George Tumpeck : Na, ki győz?

A gyermek álmodozik, a felnőtt is, csak nem mindig meri bevallani. Hol voltam, hol nem voltam — mint a mesében. Szóval volt egyszer egy nyeszlett királyfi, körülbelül húsz kiló sapkával együtt. Volt neki egy igazi fakardja — Made in Taiwan. Minden akciós fakardhoz jár egy hétfejű sárkány, aki húszkilós királyfit szokott enni reggelire.

A mi királyfink nem reggelinek készült.

Egy szép nap sokkal szebb hajnalán, amikor a benzinárak sem emelkednek túl sokat, elindult megküzdeni a sárkánnyal. Hűséges fakardját /Made in Tawan/ vonszolva magával, meg is érkezett a sárkány barlangjához.

Sárkányunk még aludt, így a királyfi mérgesen kiabálni kezdett.

— Kelj fel, te ronda böhöm sárkány, mert leöntelek cikória kávéval és rád szórom a zaccot.

Sárkány, mint akit bolha csípett, felpattant, majd mind a hét fejét beütötte a mennyezetbe. Mérges volt, őt még sosem fenyegették cikória kávéval és a zacc említése különösen sértőnek tűnt. Kicsit bambán előmászott, megigazította mind a hét fejét, és előírás szerint fújt egy kis lángot. Királyfink megszeppenve nézte, és már bánta, hogy nem tűzoltó készüléket hozott, hanem fakardot /Made in Taiwan/.

— Most én megeszlek! — kiabálta a hét fej, különböző nyelveken, természetesen egyszerre. A Bábeli zűrzavar kismiska volt kérem, ehhez képest. Királyfink nemes egyszerűséggel megijedt, hozzávágta a sapkáját és futásnak eredt. A sárkány felkapta a sapkát és feltette az egyik fejére, de a másik hat rögtön követelőzni kezdett.

— Én akarom, add ide! — kiabálták egymást túlharsogva, majd megkezdődött a csata. A fejekből hamarosan fejetlenség lett, és a sárkány a sok harapást követően csendesen elvérzett.

Királyfink, aki a távolból figyelte az eseményeket, visszaosont, és mint hős pózolt a sárkány teteme mellett. A helybeliek, akik látták az eseményt, szentté avatták, hiszen nem igazan bántotta a környék nevezetességét. Királyfink, mint Sárkányölő Szent György vonult be a köztudatba

Az ébredés után a cikória kávé sem tűnt olyan rossznak.

Legutóbbi módosítás: 2014.10.26. @ 13:28 :: George Tumpeck
Szerző George Tumpeck 301 Írás
BemutatkozásTumpeck György vagyok, 1953 nov. 14-én születtem Budapesten. 1985 óta élek Canadában, először Torontoban, majd az utóbbi pár évben Niagara Fallson. Hobbim a horgászás, szeretem a csendet, az egyedüllétet. Fotózással is foglakozom, és természetesen írok is. Társaságom szerint, jókedéjü, vidám emberke vagyok, én ezt inkább egy bohóc álarcának érzem