Boér Péter Pál : Éljen Május elseje

 

 

Kókadtan dumáltunk Csubival, két majom a Majomszigeten. Szokásomtól eltérően korai hazatérés mellett döntöttem. Az Expres irányából egy haver jött egy lánnyal, roszkedvemben alig vettem észre. Hárman dumáltunk tovább, mellőzve Őt, a lobogósörényű, csillámlószeműt, aki csicsergett volna, ha más koroktól eltérően, legalább fittyet hányok reá. Miért mellőztem, nem tudom… Így Ő bújában iszonyú korán eltűzött a “Brajnerbe”.

Elindultam hazafelé, de, hogy miért nem jobbra, a Korzó, hanem balra, az imént emilitett szórakozó hely irányába vittek a lábaim nem tudom. Bömbölt a zene, a terem “tele volt” a haverrel, meg az unokahugával, aki meglepően széles mosolyal, szinte letámadva boldogan rohant nekem. Áttáncoltuk az estét, és nemcsak…! Undok, flegma-dögnek látszottam tán?

 Mondta is magában, hogy ez a bajszos majom, reméli, nem kerül többet  a szeme elé, a  horizontjának belső felibe …-azért nekem rohant a klubba …Haza billegtettem. A házuk előtt egy randi megbeszélése után, bűbáj-mosollyal sarkon fordult és a szülői ház féltő melegébe osont. Besérültem! Megszoktam, hogy fuvardíjul hasonló helyzetekben, jussom van. Mondtam is magamban: ezt a lüke kis szőke csibét többet látni sem kivánom. Majd 30 éve együtt táncolunk, már vénséges vagyok.

 

Legutóbbi módosítás: 2011.11.03. @ 17:09 :: Boér Péter Pál
Szerző Boér Péter Pál 755 Írás
Nagyváradon születtem, 1959-ben. Nem mondhatnám, hogy kesztyűs kézzel bánt volna velem az élet, de még a szorítóban vagyok! Családtagjaim hiperoptimistának tartanak, azt hiszem nem véletlenül. A humort – ezen belül a szatírát, abszurdot – és a romantikát egyaránt kedvelem. Empatikusnak, toleránsnak gondolom magamat. Egész életemet Erdélyben éltem, élem. Anyám révén erősen kötődöm a székelységhez, de Ők már csillagösvényen járnak Apámmal. Nagyon érdekel a teológia, filozófia, nyelvek, irodalom, és sok egyéb. Fiatalon kezdtem verseket írni, ám a rövid próza vált a nagy kedvenccé. Köteteim: 2010 – “Nagyító alatt” – novelláskötet 2011 – “Le a láncokkal” – novelláskötet 2012 – “A nonkonformista” – novelláskötet 2013 – “Engedélykérés”- novelláskötet 2013 – “Megtisztult ablakok” – regény 2016 – "Fenyőágon füstifecske" – regény 2017 – "Ködös idill" – két kisregény 2018 - "Szabályerősítő" (Válogatott novellák) - e-book Írásaim jelentek meg a Bihari Naplóban, a Reviste Familiaban, a Comitatus folyóiratban, a Várad folyóiratba, a Brassói Lapokban, a Reggeli Újságban, a “7torony” irodalmi magazin antológiáiban (2010-2016), a Holnap Magazin antológiájában, a Holnap Magazin nyomtatott mellékletében, az Irodalmi Jelenben, a kolozsvári Tribunaban, a bukaresti rádióban és máshol.” A világháló adta lehetőségekkel élek: Lenolaj irodalmi és kulturális műhely A Hetedik Héttorony irodalmi magazin MagyarulBabelben CINKE Holnap Magazin PIPAFÜST Szabad szalon Penna magazin Bukaresti rádió AlkoTÓház Weblapom: http://boerpeterpal.blogspot.com/