Boér Péter Pál : Dobogó tároló

 

 

 

 

Nem karddal átdöfött, nem is vérző, csak érző- leginkább az itatóshoz hasonló -, nem egészen szimmetrikus, folyton dolgozó, felesleges okoskodásokat örökkön mellőző, végső szusszanásig robot ő.

Kinek ilyen, kinek olyan. Cikázó villámú, vagy csendesen mosolygó, gondosan dolgát végző, álmodban is létedet védi, a szorgos műoszcilláló, könnycsepp generátor. Gyertyák fényében is szárnyal, minden hálók motorja, a le és felek csendes főnöke.

Dub-durub, dub-durub, dub-durub, dalolja és hirdeti azt is, ami őt irányítja, de a parancsközpont érzéketlenségét – durva objektivitását -, soha nem hajlandó átvenni.

Ezért itatós ő, mert ha valaki búja a világra dől és annak súlya agyát repeszti szét – dub-durub, dub-durub -, ő megértőn felszívja minden lehunyt szemből alápatakzó könnyet és lobogó pajtás-bajtárs – bilincsbe szorult -, későn kesergők fájdalmát. Nem baj, ha ezért maga is fájással fizet.

Dub-durub, dub-durub, áthálózza és összefogja az anyagtalan, érzelmi fogalmak, hemzsegő árját és maga tönkremenése ellen sem tesz, sebtében szívja, itatósként magába szorulón, másik baját és az avarból, kemény tekintetű őnélküliség feláradásának lehetőségét sem hárítja.

A szív, a szívtelenséget is felszívja, itatósként és egy nem is pitvar, nem is kamrában, valahol örökre raktározza, az álmukban repülő kiskutyák horgolt csipkéjét is.

Bús játékmacik – rózsák tövisével szurkálta, boldog csillogású, szökkenő – szerteszétségét szívja magába.

Saját fájását fájlalva, fércelt és stoppolt, hegtelen lelki sebek, számtalan tüskével körbeszúrva szívódnak örökre a nagy tárolóba. Akkor is, ha a végén minden felszívott, maga és magátlanság – rétesként feltekert, szoruló – fojtásának egyre erősödő kínjával,

munkája, s felitatott terhe – mosolyból és keserűségből -, a nagy dobogó, ősi tárolóból, megálljt kiált, s a perpétum mobile, akár huszárcsizma tiprása alatt szorul ki önmagából. Mikor az utolsó pislákoló mécses kihuny, élethossz alatt felszívott tárolmányát örökre megőrzi hűen.

 

Legutóbbi módosítás: 2011.11.20. @ 02:17 :: Boér Péter Pál
Szerző Boér Péter Pál 755 Írás
Nagyváradon születtem, 1959-ben. Nem mondhatnám, hogy kesztyűs kézzel bánt volna velem az élet, de még a szorítóban vagyok! Családtagjaim hiperoptimistának tartanak, azt hiszem nem véletlenül. A humort – ezen belül a szatírát, abszurdot – és a romantikát egyaránt kedvelem. Empatikusnak, toleránsnak gondolom magamat. Egész életemet Erdélyben éltem, élem. Anyám révén erősen kötődöm a székelységhez, de Ők már csillagösvényen járnak Apámmal. Nagyon érdekel a teológia, filozófia, nyelvek, irodalom, és sok egyéb. Fiatalon kezdtem verseket írni, ám a rövid próza vált a nagy kedvenccé. Köteteim: 2010 – “Nagyító alatt” – novelláskötet 2011 – “Le a láncokkal” – novelláskötet 2012 – “A nonkonformista” – novelláskötet 2013 – “Engedélykérés”- novelláskötet 2013 – “Megtisztult ablakok” – regény 2016 – "Fenyőágon füstifecske" – regény 2017 – "Ködös idill" – két kisregény 2018 - "Szabályerősítő" (Válogatott novellák) - e-book Írásaim jelentek meg a Bihari Naplóban, a Reviste Familiaban, a Comitatus folyóiratban, a Várad folyóiratba, a Brassói Lapokban, a Reggeli Újságban, a “7torony” irodalmi magazin antológiáiban (2010-2016), a Holnap Magazin antológiájában, a Holnap Magazin nyomtatott mellékletében, az Irodalmi Jelenben, a kolozsvári Tribunaban, a bukaresti rádióban és máshol.” A világháló adta lehetőségekkel élek: Lenolaj irodalmi és kulturális műhely A Hetedik Héttorony irodalmi magazin MagyarulBabelben CINKE Holnap Magazin PIPAFÜST Szabad szalon Penna magazin Bukaresti rádió AlkoTÓház Weblapom: http://boerpeterpal.blogspot.com/