Boér Péter Pál : Becsületes orozás

 

 

Mossuk a szégyent patyolatfehérre, szemüveggel látom, nagyítóval nem! hibátlan a teve, máig azt gondoltuk és lám a patkány lefőz, úszik a semmiben.

A szárazpólós szépségversenyt Kamilla nyerte bár, de kiderült, hogy említett rágcsáló – ami a patájának tetejéig sem ér -, tovább bírja víz nélkül mint ő.

Kamillát megihatja a csapat míg az oázisig érünk! Nagy bánkódó, billiárd golyónyi szemeket meresztve – az ivástalanság relativitását nem tudomásul véve -, karcsú púpjának bájával, a frissítő üdítőpótlóságot sikeresen elkerülte egy figyelmeztetésem árán. Lenyűgözte zavarodott seregem!

Éhségtek, sötét gyomrotok belseje temesse magába, míg szét nem kürtöli a nagy trombitás, ősi sivatagok terebélyén, hogy gyáva a tevenép, s még szomjazni sem tud úgy, mint senki más ebben a nagy világvalóságban. Tanulékony jellemünkkel, villámokat szóró neuronok özönével, önsajnáltatást, magunk lebecsülését mellőzve, iromba iramba kell patáinkra boxkesztyűt húznunk, hogy szorítón kívüli csatamezőkön, agyilag ellesve satnya társaink trükkjét – elszálltan önmagunkat dicsőítő kor temetésével -, félelem nélkül, belső bizalommal orozzuk vissza ami a miénk. Becsületes orozással, patkánytalanított sivatagban, ismét a csábosan púpos, gömbölyded zsírú tevenép diadalma dúljon. Viadal után, a sunyi címlopók alázatba törésével, kerüljön vissza az hozzánk bármi áron!

Ne feledjük, a lelkiismeret ellen tenni nem lehet és nem szabad, ezért mindenki, átmenetileg iktassa ki annak működését. Dicsőségünk magasztjának visszaszerzése után, a luxusra is ráérhetünk. Addig csak keményen, sandán, látszólag bambán, célratörően, mint szoktuk!

 

Legutóbbi módosítás: 2011.01.04. @ 17:20 :: Boér Péter Pál
Szerző Boér Péter Pál 755 Írás
Nagyváradon születtem, 1959-ben. Nem mondhatnám, hogy kesztyűs kézzel bánt volna velem az élet, de még a szorítóban vagyok! Családtagjaim hiperoptimistának tartanak, azt hiszem nem véletlenül. A humort – ezen belül a szatírát, abszurdot – és a romantikát egyaránt kedvelem. Empatikusnak, toleránsnak gondolom magamat. Egész életemet Erdélyben éltem, élem. Anyám révén erősen kötődöm a székelységhez, de Ők már csillagösvényen járnak Apámmal. Nagyon érdekel a teológia, filozófia, nyelvek, irodalom, és sok egyéb. Fiatalon kezdtem verseket írni, ám a rövid próza vált a nagy kedvenccé. Köteteim: 2010 – “Nagyító alatt” – novelláskötet 2011 – “Le a láncokkal” – novelláskötet 2012 – “A nonkonformista” – novelláskötet 2013 – “Engedélykérés”- novelláskötet 2013 – “Megtisztult ablakok” – regény 2016 – "Fenyőágon füstifecske" – regény 2017 – "Ködös idill" – két kisregény 2018 - "Szabályerősítő" (Válogatott novellák) - e-book Írásaim jelentek meg a Bihari Naplóban, a Reviste Familiaban, a Comitatus folyóiratban, a Várad folyóiratba, a Brassói Lapokban, a Reggeli Újságban, a “7torony” irodalmi magazin antológiáiban (2010-2016), a Holnap Magazin antológiájában, a Holnap Magazin nyomtatott mellékletében, az Irodalmi Jelenben, a kolozsvári Tribunaban, a bukaresti rádióban és máshol.” A világháló adta lehetőségekkel élek: Lenolaj irodalmi és kulturális műhely A Hetedik Héttorony irodalmi magazin MagyarulBabelben CINKE Holnap Magazin PIPAFÜST Szabad szalon Penna magazin Bukaresti rádió AlkoTÓház Weblapom: http://boerpeterpal.blogspot.com/