Takács Dezső : Rövidhírek: Befagyasztották

*

 

 

Alaposan ráfagyott a mosoly Eszki Mór hűtőházi targoncakezelő arcára, amikor közvetlenül a tizenharmadik havi nyugdíj eltörlését követően két évre befagyasztották a családi pótlék összegét is.

Eszki feleségével, négy gyermekük eltartása mellett, kisnyugdíjas anyósáról is kénytelen gondoskodni. Így, bár arcán ez egyáltalán nem látszik, rettentő nagy gond szakadt rá. Érthető módon, képtelen a munkájára koncentrálni. A minap, a nagy hűtőcsarnokban el is sodort egy jégtömböt. Utólag derült csak ki, hogy ebben tárolta a BKV a nemrég befagyasztott végkielégítéseket.

Valami igazán kézenfekvő, frappáns, hatékony válaszlépéssel szeretne kirukkolni, ezért időnként már hangosan gondolkodik. Tegnap, ebédidőben maga elé mormogott:

 Ez az! Fagyasztásra, fagyasztással… — félmondata hatására, kollégái most felváltva érdeklődnek anyósa hogyléte iránt.

 

*

Sövénykertesen, egy Napsugár utcai kertes ház fürdőszobájában kádba fagyva találták Rideg Richárd rokkantnyugdíjast. A bűnügyi helyszínelők megállapították, hogy a tragédiát a célzott gázár támogatás iránytévesztése okozta.

 A neki szánt összeget ugyanis, a szomszédos luxusvillában lakó, Moldos Előd energetikus kapta meg.

 

*

A „Pályakezdő munkanélküliből önfoglalkoztató” elnevezésű program keretében, a Temesdközi Munkaügyi Központ, három millió forint, vissza nem térítendő támogatást ítélt meg Kertész V. Áron, tartós munkanélkülinek.

A szerencsés pályázó, a saját forrásaival kiegészített összegből jégvirágkertészetet létesít.

— Azért döntöttünk a projekt támogatása mellet — nyilatkozta a munkaügyi központ vezetője —, mert Kertész úr rendkívül leleményes módon, saját erőforrásai között nem kis mértékben épít a közelgő, rendkívül hidegnek ígérkező télre.    

*

 

Legutóbbi módosítás: 2009.11.23. @ 11:43 :: Takács Dezső
Szerző Takács Dezső 190 Írás
Viharban érkeztem, vaksötét éjszaka. Hajlongó jegenyék, átázott föld szaga, s Anyám volt ott még, meg a bába, mikor belesírtam ebbe a világba, a Sztálin utca nyolcban, alig hallhatóan.