Zalán György : Requiem

Fájdalmas (?) búcsú attól, akit szerettünk.

Egy oldal a megfeleltetési kényszerről

 

Sanyinak hívták. Csak így: Sanyi.

Másik nevét senki sem ismerte, de valahogy mégis mindig tudta mindenki, hogy róla van szó. Élt-halt az élvezetekért. Nemigen járt máson az esze, mint az evésem, iváson és – tán ez volt a legfontosabb a számára – a szerelmeskedésen.

Na, hát ezt tökélyre vitte. Neki nem lehetett ellenállni. Persze, ebben része volt tökéletesen arányos testének éppúgy, mint beszédes tekintetének; hogy mindig tudta, mikor kell végigsimítani partnerén, mikor kell egy kicsit harapdálnia, mikor…- no de ez már az intimitás határát súrolja, nem?

Lényeg az, hogy tőle nem került el „ártatlanul” egy sem!

Éveken át megélt abból, hogy megfelelt a felé támasztott elvárásoknak.

Aztán megtörtént a baj! Egyszer volt nála egy gyönyörű, fiatal, a vágytól égő szemű kis barna – Sanyi pedig csődöt mondott! Maga sem értette a dolgot. Újra és újra megpróbálta, pihent egy kicsit, újra nekiállt – a végén szégyenszemre csak feküdtek egymás mellett, egyik erősebben szuszogott, mint a másik.

Legközelebb nem volt semmi baj, de utána kétszer is megismétlődött a csúfos kudarc.

Sanyi nem ment orvoshoz. Nem tehette… de ez talán érthető az ő helyzetében. Viszont egyre inkább úgy tűnt, hogy elvesztette élete értelmét.

Egy gyors ütés után végleg kinyitotta szemét, majd isteni illatokat árasztva maga körül okozott mennyei élvezeteket – most már az egész családnak – egy nyúlpörkölt formájában…

Legutóbbi módosítás: 2010.02.11. @ 17:00 :: Zalán György
Szerző Zalán György 184 Írás

1952-ben születtem. Voltam tengerész és nyomozó, mérnök és lakatos, divatárukészítő és "telefonoskisasszony", rakodómunkás és ügynök... Most nyugdíjas vagyok, sőt, ingyen utashatnék, de mivel gyárilag ott lakom, ahova más drága pénzen nyaralni jár, így nem megyek sehova... A család: 72 óta vagyunk együtt nejemmel, fiam 75-ös, lányom 80-as. Itt is, ott is lányunokám született. Nagyon szeretjük egymást, de ritkán találkozunk, gyerekeim külföldön élnek. Örülök, hogy Válóczy Szilvi felhívta a figyelmemet a Héttoronyra! Remélem, nem bánja meg, és méltó leszek a társasághoz... :) Honlapjaim: http://zalangyorgy.hu és http://kertigrillem.hu