Lénárt Anna : Helyszínelés

 

A városhatáron kívül járőröztek, amikor egy árokba gurult személyautóra lettek figyelmesek. Az autó utasai észre sem vették a rendőrautó közeledtét, csak amikor szirénával magukra vonták a figyelmet.

— Mi történt itt? — kérdezte az egyik rendőr.

A két kínai férfi egyszerre kezdett beszélni az anyanyelvén. Csendre intette őket, majd megkérdezte tőlük.

— Tud valamelyikük magyarul?

— Kici — válaszolta az egyik.

— Mi történt? — tette fel ismét a kérdést.

— Nyúszi…

— Na ne mondjon már olyat, hogy csúszik!

— Nyúszi — ismételte remegő hangon a megkérdezett.

— Ember, plusz tíz fok van, eső már legalább két hete nem esett, az úttesten meg nincs semmi, amin megcsúszhattak volna.

Erre a másik férfi két kezével hosszú fület mutatott magán, orrát elkezdte fel-le mozgatni, a száját úgy tartotta, hogy első két foga kilátszódjon és ugrálni kezdet.

— Aha… nyuszi… most már értem. — A tányérsapkát mélyen az arcába húzta, ne látszódjék rajta, hogy nevetéssel küszködik.

 

 

Legutóbbi módosítás: 2019.08.15. @ 11:29 :: Lénárt Anna
Szerző Lénárt Anna 140 Írás
Három családos elvált nő vagyok. Gyermekeim kirepültek a fészekből, egyedül élek. Köztisztviselőként dolgozom, a feladataimat legjobb tudásom szerint látom el. Lelkiismeretes embernek tartom magam.Szeretem az embereket, átérzem gondjukat és ha tudok segítek. Megpróbálom a legrosszabb dolgokból is a legjobbat kihozni, mert azt tartom az élet túl rövid ahhoz, hogy megkeseredve éljünk. Sok mindenre megtanított az élet, elsősorban arra, hogy sosem adjam fel. Ha reggel borult az égbolt nem arra gondolok, hogy esni fog, inkább annak örülök, hogy még nem esik. Verseket gyermekkorom óta írok. Az általam írt versek "én vagyok", tükrözik a lelkem, a vágyaim, átölelik az életem. Romantikus embernek tartom magam, a halak csillagjegyre jellemző tulajdonságok szinte mind jelentkezik nálam. Alföldi lány lévén kívánkozom a hegyek közé. Ha tehetem a szabad időmet hegyes vidéken, sétával töltöm. Igaz kevés ilyen akad, de ha adódik akkor kihasználom a lehetőséget.