Péter Erika : A baba

Gyermekkorának legértékesebb ajándéka egy hatalmas baba volt. Később nem emlékezett rá, hogy kitől kapta.

A baba fűrészporral töltött testét rózsaszín anyaggal vonták be, áttetszően kék szemgolyói akárcsak a békáké, úgy forogtak körbe. Ha megnyomták puha hasát, állítólag az mondta, hogy „Mama!”.

 A kislány nem szerette sem a babát, sem azt a különös, síró hangot, ami leginkább egy bárány bégetésére emlékeztetett. Azt gondolta, hogy a baba azért sír, mert éhes. Ebéd közben kilopott egy kis ételmaradékot a tányérjából, aztán kivitte az udvarba. Fogta a nagyollót s a hegyét odaszorította a baba szájához. Addig csavargatta, amíg ki nem lyukadt.

Ettől kezdve néhány napig titokban etette a babát.  Egy idő után a papundekli fej átnedvesedett és a szája helyén tátongó óriási lyukból kicsorgott a bűzlő étel. Undorító látvány volt, de a baba végre elhallgatott.

 

 A felnőttek mérgesek voltak. Dühösebbek, mint akkor, amikor összetört egy régi porceláncsészét.

 

Legutóbbi módosítás: 2014.08.23. @ 13:28 :: Péter Erika
Szerző Péter Erika 568 Írás
"Az ember akkor jut legközelebb saját énjéhez, amikor oly' komollyá válik, mint a játszadozó gyermek." (Herakleitosz) Előfordulok sok-sok antológiában, néhány folyóiratban, köztük a Bárka Irodalmi Folyóiratban, a Csodaceruzában és Dörmögő Dömötörben. a Breki Magazinban is. 2013 Ünnepi Könyvhét - A Körösvidéki Irodalmi Társaság Körösök Gyöngye díjával jutalmazta Másodvirágzás c. könyvemet. 2014: VOSZ - IRODALMI PRÍMA DÍJ a gyermekirodalomban kifejtett munkásságomért. Tizenkét önálló kötetem van. 1.Mindörökké mosoly ( Akkordia Kiadó 2. Szeretőim a szavak (Akkordia Kiadó). 3.Verselhetek 1.és 2.kiadás - Móra Kiadó) 4. Három Holló CD ( Palinta Társulat) Gyerekverseim némelyikét megzenésítették. 5.A nyakatekert zsiráf- gyerekzetek (magánkiadás) 6.Túlhordott ölelés - Irodalmi Rádió, Miskolc, MEK. kötet 7.Esőtánc- CD -megzenésített verseim. Énekli és zeneszerzője: Dafna 8. Csupa csiga - verses mesék - Timp Kiadó (2011) 9.ZabfaLók - verses történetek a lovakról- AB-ART Kiadó (2012) 10. Szélforgó CD. ( Fülemüle Zenekar -meg zenésített gyerekzetek 11. Másodvirágzás- Kortárs Költők sorozat (20.) AB- ART Kiadó (2013) Körösök Gyöngye Irodalmi Díj - a Körösvidéki Irodalmi Társaság megyei díja-2013 Ünnepi Könyvhét 12. Boldogságbolt -gyerekzetek ( AB-ART Kiadó) 2014. 13. Színházikó -gyerekzetek ( AB- ART Kiadó) 2014. 14. Autóparádé- leporelló ( AB-ART Kiadó) 2014. 15. Hajnaltól hajnalig- leporelló ( AB-ART Kiadó) 2014. 16. Elpattant zongorahúr - regény ( AB- Art Kiadó ) 2015. 17. Verő László oklevé l- Héttorony Irodalmi Magazin Szerkesztősége - líra kategória- 2015. Ha többet szeretnél tudni rólam, nézd meg a honlapomat! Honlapom: http://www.petererika.com/