Boér Péter Pál : Sosem törölhető ki

 

 

Egy halvány derengés csupán, több mint félszáz év távlatából a csuda. Kinyílás és valami megfoghatatlan vágyakozás, a szekrény tetején elhelyezett gyönyörőség után. Talán azért került oda, mert az örökmozgó, gügyögést éppen kinövő szakaszában, érdeklődéstúltengésből apró darabokra szedi.

Petróleumlámpa lobogott kékes fénnyel, és szórták szikráit mindennél csodásabb csillagszórók. Nincs az a mai digitális kütyü, ami felért volna velük.

Gyertyák lobogtak, és kisgyermeki lelkét takaróval beborító, gyönyörőséges dallamú éneket zengtek szülei.

A szoba megtelt boldogságfénnyel, és valami úgy áradt mindenhonnan, amihez talán a csecsemőlét közelsége szükségeltetik.

A szülők karjában magasra emelve kapaszkodott, hogy a csodához jusson, aminek illata, és leírhatatlan hangulata, a három felemelt szívű egyesüléséből sosem törölhető ki.

Szemem becsukva, ott vagyok most. Nem műholdakra, meseautóra sem, csak arra a derengő képű, még homályos, de belém ivódott első karácsony élményére vágyom.

Harang helyett csengettyű szólt, az éjféli mise is elmaradt, de templom volt az a gerendás szoba. Áhítattal teli szülői lelkek, jó táptalajra lelve, remélem bennem gyökeret vertek, és nincs okuk szégyenkezni, arra a másfél éves gyermekre.

Legutóbbi módosítás: 2011.12.24. @ 15:46 :: Boér Péter Pál
Szerző Boér Péter Pál 755 Írás
Nagyváradon születtem, 1959-ben. Nem mondhatnám, hogy kesztyűs kézzel bánt volna velem az élet, de még a szorítóban vagyok! Családtagjaim hiperoptimistának tartanak, azt hiszem nem véletlenül. A humort – ezen belül a szatírát, abszurdot – és a romantikát egyaránt kedvelem. Empatikusnak, toleránsnak gondolom magamat. Egész életemet Erdélyben éltem, élem. Anyám révén erősen kötődöm a székelységhez, de Ők már csillagösvényen járnak Apámmal. Nagyon érdekel a teológia, filozófia, nyelvek, irodalom, és sok egyéb. Fiatalon kezdtem verseket írni, ám a rövid próza vált a nagy kedvenccé. Köteteim: 2010 – “Nagyító alatt” – novelláskötet 2011 – “Le a láncokkal” – novelláskötet 2012 – “A nonkonformista” – novelláskötet 2013 – “Engedélykérés”- novelláskötet 2013 – “Megtisztult ablakok” – regény 2016 – "Fenyőágon füstifecske" – regény 2017 – "Ködös idill" – két kisregény 2018 - "Szabályerősítő" (Válogatott novellák) - e-book Írásaim jelentek meg a Bihari Naplóban, a Reviste Familiaban, a Comitatus folyóiratban, a Várad folyóiratba, a Brassói Lapokban, a Reggeli Újságban, a “7torony” irodalmi magazin antológiáiban (2010-2016), a Holnap Magazin antológiájában, a Holnap Magazin nyomtatott mellékletében, az Irodalmi Jelenben, a kolozsvári Tribunaban, a bukaresti rádióban és máshol.” A világháló adta lehetőségekkel élek: Lenolaj irodalmi és kulturális műhely A Hetedik Héttorony irodalmi magazin MagyarulBabelben CINKE Holnap Magazin PIPAFÜST Szabad szalon Penna magazin Bukaresti rádió AlkoTÓház Weblapom: http://boerpeterpal.blogspot.com/