Boér Péter Pál : Nullás liszt

 

Életem félelem, sírok. Kérlek, ne maradjatok omlón-szőke, bomló fürtjeimen, pöttyös, kockásan takaró, selyemszál-kínokban vergédve. Bántó tilosságban, vakarón zuhog alá a megzöldült, csupaszra hergelt boglyas alázat. Csempészről csigázott, selyemcsillogású ködben, decensen tátongó szegecselt jármot húzva, merészen robognak a távírópóznák.

Húzd ki magad, szép nyakú höblönc-szőke, s elbarnult szemed kacsintásától óvó, riasztó szemüveged mögé ne bújj! Fújd a buborékot, röpködve szétpukkadnak a maradék erejükből aláhulló semmik.

Tarkó vakarók, vakaró tartók! Tetszik, nem tetszik, akkor is síkos, kiáll belőle a fehér falú, nagy virágú, gombos, egy cseppet sem rongyos – kényelem. Műanyag – szégyellem cakkodat! Négy ablak tömör fényén nem őjön át semmi pír. Szemüveged megette a kockásan taplós, zölden rózsaszín, viruló csikorgásmező. Menj csak előre, két erdő sűrűjébe, s fűzd ősz cipőm fűzűjét, filléres sárga facipőd lépcsőn járó kopogásába.

Felnézek, lenézel, lenézek, te fel. Kopogok, ajtót nyitsz, kinyitom, kopogtatsz. Megnőttél, megcsöktem, szép lettél, rút lettem.

 

Zongorázz, mint régen, villantsd fel

 az égen szegényes regényünk elszállt falfestményét.

Tik-tak, tik-tak, óra szól és ketyeg, húzd meg a serleget,

mint propeller, pörgőn, lágyan és zizegve.

Hozd vissza a múltat, lenyúlták mellőlünk a sok megtanultat.

Nullás liszt nullás, nullás, nullás…

Legutóbbi módosítás: 2011.11.08. @ 21:28 :: Boér Péter Pál
Szerző Boér Péter Pál 755 Írás
Nagyváradon születtem, 1959-ben. Nem mondhatnám, hogy kesztyűs kézzel bánt volna velem az élet, de még a szorítóban vagyok! Családtagjaim hiperoptimistának tartanak, azt hiszem nem véletlenül. A humort – ezen belül a szatírát, abszurdot – és a romantikát egyaránt kedvelem. Empatikusnak, toleránsnak gondolom magamat. Egész életemet Erdélyben éltem, élem. Anyám révén erősen kötődöm a székelységhez, de Ők már csillagösvényen járnak Apámmal. Nagyon érdekel a teológia, filozófia, nyelvek, irodalom, és sok egyéb. Fiatalon kezdtem verseket írni, ám a rövid próza vált a nagy kedvenccé. Köteteim: 2010 – “Nagyító alatt” – novelláskötet 2011 – “Le a láncokkal” – novelláskötet 2012 – “A nonkonformista” – novelláskötet 2013 – “Engedélykérés”- novelláskötet 2013 – “Megtisztult ablakok” – regény 2016 – "Fenyőágon füstifecske" – regény 2017 – "Ködös idill" – két kisregény 2018 - "Szabályerősítő" (Válogatott novellák) - e-book Írásaim jelentek meg a Bihari Naplóban, a Reviste Familiaban, a Comitatus folyóiratban, a Várad folyóiratba, a Brassói Lapokban, a Reggeli Újságban, a “7torony” irodalmi magazin antológiáiban (2010-2016), a Holnap Magazin antológiájában, a Holnap Magazin nyomtatott mellékletében, az Irodalmi Jelenben, a kolozsvári Tribunaban, a bukaresti rádióban és máshol.” A világháló adta lehetőségekkel élek: Lenolaj irodalmi és kulturális műhely A Hetedik Héttorony irodalmi magazin MagyarulBabelben CINKE Holnap Magazin PIPAFÜST Szabad szalon Penna magazin Bukaresti rádió AlkoTÓház Weblapom: http://boerpeterpal.blogspot.com/