Boér Péter Pál : Fellélegzés

 

Kicsikartam magamból egy koromnyi napra való dermedt nyugalmat, üvegvatta szivacsos lelkülettel, amire már a kéreg is úgy rászáradt, hogy nem is látszik semmi. Hírverésre dobolhatnak a fülem dobhártyáján dobverővel, ékelhetik vágyam forrását.

– Nézzétek megmozdult a gyertyagazda, kinek kezében jeges kérgem olvasztója lakik. Hosszú szempilláit felemelve, magasba tekintőn idenézett, s a hirtelen fényözön, mi szemébe tódult leradírozta az összes nem látást. Mint megtestesült féltő szív vetette magát jeges lelkem felolvasztására, s gyertyám lángja csöpögtette alá a szorító börtönfalakat. Tócsába gyűlt az olvadék, a jég eltűnt, s a vastag kéreg belobbanással szállt tova az üvegvattába, érzések végtelen özöne lökte a semmibe. Hevült a lélek és újra érzett, róla is leperegtek mind a homokszemek, s a lánggazdával, ki újból látott, látni kezdett és eggyé válott. A langyosból lassan meleg lett, majd forró ismét, mint a kezdet.

– A levest miért nem etted meg?

– Ne vitatkozzunk, ebédeljünk.

Lélek lélekkel, lélekasztalnál, léleklevesből, lélekétellel. Jóllakottan rabságból szabadultan. Bús örömmel sírták a rabság veszteségét el, s vidám lélekkel lélegeztek fel lelki önmaguk feltámadására.

Legutóbbi módosítás: 2010.11.12. @ 20:12 :: Boér Péter Pál
Szerző Boér Péter Pál 755 Írás
Nagyváradon születtem, 1959-ben. Nem mondhatnám, hogy kesztyűs kézzel bánt volna velem az élet, de még a szorítóban vagyok! Családtagjaim hiperoptimistának tartanak, azt hiszem nem véletlenül. A humort – ezen belül a szatírát, abszurdot – és a romantikát egyaránt kedvelem. Empatikusnak, toleránsnak gondolom magamat. Egész életemet Erdélyben éltem, élem. Anyám révén erősen kötődöm a székelységhez, de Ők már csillagösvényen járnak Apámmal. Nagyon érdekel a teológia, filozófia, nyelvek, irodalom, és sok egyéb. Fiatalon kezdtem verseket írni, ám a rövid próza vált a nagy kedvenccé. Köteteim: 2010 – “Nagyító alatt” – novelláskötet 2011 – “Le a láncokkal” – novelláskötet 2012 – “A nonkonformista” – novelláskötet 2013 – “Engedélykérés”- novelláskötet 2013 – “Megtisztult ablakok” – regény 2016 – "Fenyőágon füstifecske" – regény 2017 – "Ködös idill" – két kisregény 2018 - "Szabályerősítő" (Válogatott novellák) - e-book Írásaim jelentek meg a Bihari Naplóban, a Reviste Familiaban, a Comitatus folyóiratban, a Várad folyóiratba, a Brassói Lapokban, a Reggeli Újságban, a “7torony” irodalmi magazin antológiáiban (2010-2016), a Holnap Magazin antológiájában, a Holnap Magazin nyomtatott mellékletében, az Irodalmi Jelenben, a kolozsvári Tribunaban, a bukaresti rádióban és máshol.” A világháló adta lehetőségekkel élek: Lenolaj irodalmi és kulturális műhely A Hetedik Héttorony irodalmi magazin MagyarulBabelben CINKE Holnap Magazin PIPAFÜST Szabad szalon Penna magazin Bukaresti rádió AlkoTÓház Weblapom: http://boerpeterpal.blogspot.com/