Csomós Róbert : Szinopszis

Elhatároztam, hogy ezentúl csak sikerkönyveket írok, rájöttem nem magamnak kell megfelelnem, hanem a szellemi elit ízlésének.

SZINOPSZIS

Irodalmi sikerekre vágyok!! Végre megértettem, hogy nem magamnak kell megfelelnem, hanem az új szellemi elit színvonalán kell írnom!! Íme:

Új regényem

szinopszis.

(Első verzió)

 A csinos és dekoratív huszonöt éves Krampács Jenifer több tehetségkutató és szépségversenyen, statisztaválogatáson vett már részt, de mindenütt, már az első körben kibukott. Mégis rendületlenül hisz magában, hisz a tehetségben ezért újra és újra nekivág. Végül is a Kártékony Rovarok Világnapján 2010-03- 17-én, a VÁROSLIGETI TÓ NIMFÁJA szépségversenyen a négy induló közül a királynő harmadik udvarhölgyének választják meg és ez bíztatást ad neki újabb megmérettetések vállalásához.

        Jenifera egyéb képzettség híján egyelőre kénytelen a zord Zamek Frigyes cipőboltjában eladónőként dolgozni, de biztos benne, hogy a távolabbi jövőben ígéretes karriert fog csinálni. Zamek Frigyesnél nagy a rotáció, mert szexuálisan bi Frigyes zaklatja úgy a női, mint a férfi alkalmazottait. Különösen az éjjeli takarítás ürügyén túlórára berendelt alkalmazottak vannak veszélyben padlófelmosáskor.

     Egy ilyen alkalommal Zamek el akarja nyerni Jenifer kegyeit, de elutasításban lesz része, mert fordított sorrendben először hátulról aztán szemből próbált közeledni. Zamek azzal az ürüggyel, hogy Jenifer előző nap egy sárga és barna cipőt (mindkettő balos, és más szám) próbált rá az egyik vevő lábára azonnali hatállyal felmond.

         Jenifer a végkielégítésből eszik egy dupla sajtburger, sült krumpli + ajándék kóla menüt a KIRÁLYNÁL majd megveszi a SPÍNÉK LAPJA legújabb számát és a horoszkópot olvasva rájön, hogy szerencse csillaga éppen a Zenitjén van. Tervezett új frizurájához telik még egy *uniroyal  bióherba dermcountouring supraexel hydratante fousion korpásódás elleni, hajápoló krémre, majd a postára megy és az utolsó pénzén a csomagoláson lévő vonalkódokat beküldi a céghez.

        A másnapi TIPP-ben már benne is van, hogy ő nyerte meg a MONACÓBA való háromnapos álomutazást! A Fapados járaton ugyan nem foglaltak helyet a számára így állva utazik, ami nem is lenne baj, ám a megadott körpanorámás szálláshelyet nem a Máltai Szeretetszolgálat működteti, hanem elvetemült nemzetközi leánykereskedők, futtatók várják. Kiderül, hogy kegyeivel nem csak a jobbára enervált vendégeket kell kiszolgálni, de a lányok bájainak használata a szépszámú, kigyúrt és potens biztonsági őrök szociális juttatásaiba is beletartozik, így nemhogy városnézésre, (az ablakhoz menni)  de evésre, alvásra alig jut idő. Jenifernak csak három hét után, sikerül az aznapi munkájához felhasznált törölközőket egymáshoz kötözve, egy szál bugyiban, a huszonötödik emeletről leereszkedve, megszöknie.

        A stricik akciófilmbe illő módon, lövöldözve üldözik, de Jenifer bebújik és elrejtőzik egy parkoló autó csomagtartójába anélkül, hogy tudná, hogy a hatajtós Rollys’ limuzin Jeanphilip Eugén la Costa de, Gourman főherceg tulajdona. A limuzin egy fényes épületbe, a Kaszinóba viszi. Jenifer, akinek sikerült egy tízeurós bankjegyet a testnyílásába rejtve megmenteni a stricik elől, magára ölti a csomagtartóban talált Pierettduvall Pascal de Sant’ Claire párizsi divatszalon legújabb kreációját és ebbe az álomruhába öltözve a rulett terembe vonul, hogy feltegye a pénzét a szerencsét hozó 25-ös számra. Jeanphilipp la Costa de Gourman is ugyanannál az asztalnál játszik, és közömbös arccal tízezer eurós zseton tornyokat tologatva veszít. A főherceg arcán valami szamuráj bánat ül, ami fogva tartja, szinte szuggerálja Jenifert. Hosszan egybekapcsolódik a tekintetük, a főherceg szemei nem és nem engedik el, szinte megbénítják a lányt, aki térről, időről megfeledkezve csak a férfi őszülő halántékát, férfias arcélét nézi. Jenifer, mintegy félálomba kimegy a mosdóba, a férfi követi és ott heves vágyakozásuknak engedve összesimulnak. Közben egymásután 17 alkalommal kijön a 25-ös szám, Jenifer bankot robbantott, nyereményét a Kaszinó csak a VILÁGBANK hárommilliárd eurós gyorskölcsönének segítségéval tudja kifizetni.

         Budapesten eközben az APEH leleplezi Zamek Frigyes üzelmeit (a cipőbolt csak pénzmosodának kellett) Jenifer viszont rájön, hogy teherbe esett, de nem tudja, eldönteni, hogy a kis herceget, vagy Zamek csemetéjét hordja e szíve alatt? Ugyanakkor lehetséges, hogy a hercegségben fogadott vendégek (három hét, azaz 21 nap X kb. 20= 420 + testőrök) egyike ejtette teherbe..

         Jenifernek a vallásos meggyőződése nem engedi meg, hogy elpusztítsa a benne sarjadó ártatlan kis életet, titokban megszüli gyermekét, de hogy jó hírnevét meg tudja őrizni, egy közkórház inkubátorába teszi a kisfiút. Ezután két évtizedig éli a milliomos nők üres, nagyvilági életét. Magánrepülőgépén járja a világot és unatkozik. Sopingolás közben egy párizsi cipőszalon kopasz öregedő eladójában Zamek Frigyest ismeri fel, rájön, hogy a férfi erőszakossága mögött sok érzelem, sőt szerelem húzódott meg és hogy legtöbbször neki sem esett rosszul a támadás, megszánja Zamekot, felfedi magát, és feleségül megy hozzá.

         Philipp de Gourmann főherceg eközben elvált magtalan feleségétől és kétségbeesetten keresi azt a nőt, akit a kaszinóban csak egyszer látott, de érzése szerint a kiválasztott lehetett volna, aki a hercegség örökösét megszüli.

         A herceg sofőrje jelenti, hogy a kiöregedett limuzin csomagtartóban egy bugyit talált, amelybe egy budapesti cég emblémája van bevarrva.  Philipp tehát eljön Magyarországra és mindenütt csak azt az arcot, azt a szempárt keresi. A felső tízezer egyik dévaj, kicsapongó ÁLARCOS BÁLJÁN a nyitó pár nőtagja ismerősnek tűnik neki… folytatás a  SPÍNÉK LAPJA következő számában!!.*

  *A SPÍNÉK LAPJA  további egy éves előfizetése esetén minden kedves olvasónak két csomag uniroyal  bióherba dermcountouring supraexel hydratante fousion korpásódás elleni, hajápoló krémet, ingyen (csupán a 3400 Ft. postaköltség megtérítésével) házhoz küldünk!!!

Folytatás: És igen… igen! A párductestű hölgy álarca mögül ugyanazok a bűvös szemek ragyognak vissza rá, amelyek ott a Kaszinóban is megigézték, és amelyeket már két évtizede hiába keresve járta a világot. Csakhogy mielőtt Philipp magához térne, hirtelen elsötétül a bálterem, és egy állami gondozásban felnőtt suhancokból álló állig fegyverzett rablóbanda tört be a hölgyek ékszereit, az urak bankkártyáit követelik. Philipp aki már több szafarin, oroszlánvadászaton bizonyította bátorságát, elragadja az egyik bandita fegyverét, és tüzet nyit a rablók vezére felé, nem tudva, hogy saját fiát lövi le. Zamek Frigyes viszont (aki magáénak tudja a gyermeket) a fiú elé ugorva a testével fogja fel a golyót.  

***

MÁSODIK VERZIÓ

(Még jobb, mint az első!!)

Hogy a mű hasonlít Tehenész Erzsébet a Spínék Lapja munkatársának HÖLGYEK, VÁGYAK, ÁGYAK, NEDVES BUGYIK c, a művelt tömegek, a szellemi elit által nehezen várt újabb remekművéhez, az csak a véletlen műve! Az első 300,000 példány megjelenést éjfélkor a Nyugati Pályaudvarral szemben kiakasztott Országzászló felhúzása és harangzúgás jelzi… 2010-04-21 én a türelmesen sorba állónak a könyvet én  magam dedikálom, a Királyi Vár vörös-márvány lovagtermében ahová 2010-04-21 d.u. 14 től óránként autóbusz különjárat indul a Blaháról!…

       „A narancsvirág és mirtusz illatot hordozó, suttogó tavaszi szélben lágyan hajladoztak a sudár pálmák, a telihold sejtelmes árnyakat vetett a hatalmas kiterjedésű park szépen nyírt bokraira, lugasaira. Valahonnan, a kastély egy másik távolabbi szárnyából, andalító Mendelssohn muzsika akkordjai szűrődtek át a nehéz brokátfüggönyökön és érzelmes, szerelmes hangulatba ringatták a fiatal cipőbolti eladónőt. Nyúlánk, finoman ívelt gyönyörű testének minden porcikája ittas az élet szépségeitől… Holnap jön át rezidenciájából Jeanphilipp Eugén la costa, de Gourmann főherceg, hogy megkérje az ő kezét. Jenifer beleborzong a gyönyörűségbe. Óh! Ott fog majd állni a daliás főherceg, a híres Afrika kutató, oroszlánvadász oldalán a St.Johannes katedrális főoltára előtt, nyakában a Gourmann család nyolcvan karátos kékgyémántjával a legendás „Észak Ragyogása” nevű szoliterrel, amelyet jegyajándékul kap. Ah! Övé lesz a történelmi gyémánt, amelyhez annyi véres, könnyes legenda fűződik. Miközben kimondja a boldogító igent, a katedrális hatalmas orgonájának harsogó hangjai mellett a milanói Scala teljes énekkara intonálja majd a Lohengrin nászindulót. Azután indulás, az édes főherceg jachtjával a Bahamák gyöngyszemére, a Gourmann család magánszigetére, nászútra. Ah! Mi szép is az élet, milyen ragyogó is a jelen, mily ígéretes a jövő”

       Jenifer álmodozva gondolt vissza, hogy is kezdődött ez az egész. Már nem is emlékezett rá, hogy a másféltucat női magazinok egyikében vagy valamelyik bulvárújság hasábjain pillantotta meg a hirdetést. Micsoda ihletett pillanat volt. Éppen fokhagymás lángost készült venni az utolsó pénzén, mikor szemébe ötlött. KÜLDJE BE A SIMEK SZALÁMI HAMM. HAMM. HAMM. három vonalkódját és kéthetes álomutazást nyerhet a francia Riviérán A felismeréssel szinte egyazon pillanatban, már ott állt az egyik üzlethálózat boltjának kiszolgáló pultja előtt és Simek szalámit kért. A pultos kicsit furcsálkodva nézett rá és a szaláminak is fűrészpor íze volt, ezért az első útjába eső kutyának felkínálta a csemegét. Az állat bőszülten beleharapott Jenifer lábába, eltépve büszkeségét a NIKE márkájú következő utcasarokig és ott kimúlt. Jenifer sajnálta az állatot, de mindegy, megszerezte az első vonalkódot. Most már csak két Simek szalámi hiányzott az utazáshoz, ehhez kellett pénzt szerezni. Visszamenni a cipőboltba és a Zamek Frigyestől a történtek után előleget kérni, megalázónak és reménytelennek tűnt

          — Maga Jenifer fél pár ballábas fekete, és egy fél pár, ugyancsak ballábas sárga cipőt kínált fel eladásra. Nem tudta, hogy ez nem trendi mostanában?

          — De főnök úr, a raktárba is van még egy ugyanilyen pár! Igaz azok jobblábasak. Én rendeztem át a raktárt, saját szememmel láttam!

          — Jenifer! Magácska abban a szakmunkás képzőben az orál és az anál szexen kívül semmit sem tanult. Csak ebben a három napban is azért alkalmaztam, mert a feleségemnek… hmm! Hát baja van. — Na jó! Ha már letérdelt, fél órára még alkalmazom, utána menjen a kasszához és vegye fel a fizetését…

          — A Metró aluljáróban óriási volt a forgalom. Igaz páran a mozgólépcsőn is közlekedtek fel-alá, és a szerelvényeken akartak utazni, mások az utcára kijutni, igyekeztek, de legtöbben, főként a hölgyek fel alá sétálva várakoztak. Vajh’ mire?

          — Uram!

          — Egy lepedő?

          — Nem! Három!

          — Akkor másfél!

          — Legyen kettő és akkor le is nyelem.

          Borítékra és levélbélyegre is tellett. Egy hét múlva pedig a KIBBLI hasábjain megjelent a sorsolás eredménye

          — Nézze hölgyem, az utazás költségeit és a szállást mi álljuk, zsebpénzt, a tíz eurót is mi adjuk, de helyjegyet a fapadoshoz nem tudunk biztosítani. Viszont van egy kamionsofőr aki fagyasztott baromfi szállítmányába beveszi. Van hálózsákja?  Pufajka? Válinki is kell

          — Nézd kislány! Nálunk nem muszáj a szállítmány rakterébe fagyoskodni, mi helyet szorítunk magának a fűtött kabinba, de annak feltételei vannak!

 

Folytatásán már dolgozom: VÁRJÁTOK!!  

 

 

 

Legutóbbi módosítás: 2010.04.22. @ 10:39 :: Csomós Róbert
Szerző Csomós Róbert 51 Írás
Kedves olvasó, a : http://pescador.uw.hu honlapomon minden adat megtalálható