Torjay Attila : Szexuális zaklatás

*

 

 

Naponta felpanaszolják a szexuális zaklatást, és igaza van annak, aki úgy gondolja, hogy az piszokság. Mert minden ember először is társadalmi lény és nem „szexuális objektum”, lelke van, egy kultúrállamban igenis kéretik ennek megfelelő tisztelettel viselkedni a másik nemmel. Nyilván mondani sem kell, ez egyes pasasok hajlamaival hozható összefüggésbe, a férfiak gyárilag ilyenek. Leplezetlenül lesi a nőt, szinte csurog a nyála.

Illetve legyünk méltányosak — egyes férfiak ilyenek. A többi?  Az meg azzal tesz keresztbe a nemek közti jó viszonynak, hogy olyan vak, meg izé. Az se jobb.

Új munkahelyre kerül az ember fia, és már az első napokon nyomul rá egy túlfűtött nőszemély — mellesleg férjezett. Tisztességgel megmondja neki, hogy nem fog menni, ettől kezdve naponta kap kést a hátába, természetesen hátulról. Kellemetlen dolog a nyomulással, kicsinyes bosszúállással együtt.

Mennyivel más például egy szép tavaszi szombat délelőtt, süt a nap, illatoznak a virágok, dolgozni sem kell, ráérősen sétál az ember valahová a Kossuth utcában, 20 centivel a flaszter felett.

És mindennek betetőzéseként szembe jön egy dögös nő. Nyilván okos, intelligens, jól főz, de ez azonnal nem látható. Ami látható, az az, hogy a Jóisten alaposan ellátta anatómiai adottságokkal, fele sem tréfa. Kicsit rajta felejted a szemed, talán még rá is mosolyogsz, és semmi zaklatás íze nincs a dolognak, látható, hogy ez erre ment ki, ő is szebbnek látja így a világot. Kihúzza magát és megelégedetten tovább vonul, essen ki másnak is a szeme.

És már jön a másik, ez egy barna töltött galamb, igyekszik úgy lejteni, hogy mindenképpen észre vegyed, kicsit lassít, azután elégedetten a hatással tovább. Nem akar ő feltétlen kikezdeni veled, tetszeni akar. Kész.

És jön a harmadik, aztán a negyedik, aki szintén elismerésre vágyik.

De hát bármilyen szép is a tavasz, bármilyen extra a „felhozatal”, azért hamarosan elég.

Hiszen van párod, egyébként is degradáló minden nőt végigcsodálni, hát nem vagy te egy szexuális nyomoronc.

Az egyik direkt keresztezi az utadat, a másik eléd tolakszik, hogy leshesd hátulról, vedd már észre, hogy micsoda jó nő ő, hát essen már ki a szemed, vagy legalább pisszegjél, csak nem vagy homokos?

A sarkon három nő beszélget elzárva az utat, le kell menni a járdáról, hogy tovább lehessen menni, közben nyíltan vizslatnak, jó lennél-e valamelyiknek? Vagy valamelyik öribarinak, ismerősnek. Nem stimmel a kor? Akkor az anyjának. Nagyanyjának.

Na elég volt a tavaszból. Pléhpofa fel, és nézegessen más. Nekem is van lelkem, egy pasas sem csak szexuális objektum, társadalmi lény vagyok. Olyan izé.

Nahát.

Legutóbbi módosítás: 2010.03.16. @ 15:00 :: Torjay Attila