Torjay Attila : Javaslat új ünnepnapra

*

 

 

A várható fejlődési irányvonalat, illetve a lakosság közművelődési fejlődését figyelembe véve új nemzeti ünnepnapot javasol bevezetni a Fővárosi és Hűvösvölgyi Jelesünnepjavasló Egyesület /továbbiakban FŐHÜJE/.

Az ünnep elnevezése a „Jó édes keresztanyád” napja lenne, az időpontjára még várjuk a javaslatokat, talán az augusztus elsejét javasolnánk, ilyenkor a meleg miatt amúgy is ingerlékeny a lakosság.

Meglehetősen régi a felismerés, hogy nincs az évnek olyan napja, hogy az állampolgár ne engedne el egy-két zaftosabb gyalázkodást, ne intézne kirohanásokat embertársai ellen, esetleg tettlegességgel, gépkocsi zúzással is fűszerezve.

Az erre irányuló valós és tömeges igényt kívánná keretek közé rendezni az új nemzeti ünnepnap, amit a FŐHÜJE egyben munkaszüneti napnak javasol. Ezen az új ünnepnapon törvényesen lehetne verekedni, a törvénytisztelő állampolgároknak trágárkodni, illetve kiemelten javasolt lenne alpári módon bosszantani embertársainkat. Az utcakő dobálások is végre ünnepi keretek között kerülnének megvalósításra kukaborogatással együtt remélve, hogy az ünnep másnapjától viszont napjaink már e nélkül telnének.

Ünnepi kitűzőre nincs javaslat, a FŐHÜJE úgy gondolja, hogy az ilyenkor szokásos köpködések megfelelően dekorálnák az ünneplők ruházatát.

Ünnepi köszöntésként a „Fordulj fel kisköcsög” formulát terjesztenék elő, egyben javasolnának koszorúzást, és ünnepi beszédek kísérte megemlékezést a Pszichiátriai Intézetnél.

A FŐHÜJE egyben reméli, hogy az új ünnep legalább egy napra segítene megteremteni a rég áhított nemzeti egységet.

 

Legutóbbi módosítás: 2010.03.28. @ 17:15 :: Torjay Attila