Kőmüves Klára : ?!

…idő és képzavar.

 

 

 

Kinek kell ő? Mióta gondoskodik magáról? Mikortól jár haza egyedül? A hideg lakásban betakaródzik vagy megtanulta, hogyan kell befűteni? Ki fizeti ki a számlákat? Miért olyan vékonyka? Van, mit ennie otthon? Miért éhes mindig? Miért nem ismerte az apját? Miért nem tartja a kapcsolatot vele? Miért került börtönbe az anyja? Szereti az anyját? Kapott tőle ölelést, szeretetet? Miért mondja az anyja, hogy korai gyerek volt, nem érzi fiának? Miért viszi a nagymama magával a börtönbe, amikor a lányát látogatja? Tudja, miért van ott az anyja? Karácsonykor kapott valamit a Jézuskától? Megkérdezi magától, hogy miért nem szereti őt az Isten? Rossznak gondolja magát? Mit szeret a hétvégékben? Zavarja őt, hogy nem mosakodhat naponta? Van fogkeféje? Illatos az ágyneműje? Miért néz horror filmeket a tévében? Ki engedi meg neki, hogy olyanokat nézzen? Miért kapcsolja el a tévét, ha vidám családi vígjátékot vetítenek? Volt már moziban? Járt már strandon? Megtörölgette ott valaki? Aggódtak érte, valahányszor elsétált a nagy medence mellett? Eleve figyelmeztették, hogy csúszós a kő? Volt mellette valaki, amikor megbetegedett? A kórházban, ki látogatta? A kisszekrényen lehetett üdítős doboz vagy csak csapvízzel oltotta szomját? Mondták már a szemébe, hogy nincs se apád, sem anyád? Sírt? Mire gondolt? Iskolai kirándulásokra pakoltak be neki szendvicseket? Vitt magával elegendő inni valót? Kis csoki, ropi került a hátizsákjába? Volt hátizsákja? Miért szatyorban viszi a könyveit reggelente? Miért nincs tolltartója? Mikor ölelték át utoljára?

 

  

Jó lenne, ha fiam lehetnél! Már mindig én szeretnék gondoskodni rólad! Minden nap ott várlak majd az iskola előtt! Ne nyúlj a kályhához, meg ne égesse a kezed! Nyugodtan használd a vizet, ne törődj a számlákkal! Egyél még! Mindig találsz valamit a hűtőben! Apád helyett apád leszek! A jó apák nem hagyják el a gyerekeiket, hát, sosem hagylak már magadra! Csak dolgozni járok el, anyád helyett anyád leszek! Szeretlek én is! Mindig szeretni foglak és öleléssel várlak haza! Néha meglátogatjuk a nagymamádat! Mindig tudni fogod, merre járok! Szép karácsonyunk lesz! Látod, szeret az Isten is! Te nem vagy rossz, gyerek vagy! Minden hétvégén késő estig társasozunk majd! Esténként fürdés, szép szivacsokat vettem! Dinoszauruszos fogkeféd lesz! Puha és meleg ágyikóban fogsz aludni! Többé nem nézhetsz felnőtteknek való filmeket! Ezt soha nem fogom megengedni neked! Nézzük meg együtt ezt a mókás mesét! Moziba szeretnélek vinni! Nyáron elmegyünk a strandra! Alaposan meg kell törölgetni téged, könnyen megfázhatsz a szélben! A nagy medence felé csak velem mehetsz! Vigyázz, csúszós a kő! Ne félj, ha beteg leszel, melletted leszek! A kórházban ott alszom majd melletted egy székben! Igyál még bátran, elhoztam neked a kedvenc kispárnádat is! Én leszek a családod! Soha nem kell sírnod többé! Ne gondolj butaságokra! Szeretném, ha a biztonság kedvéért mind a két szendvicset elvinnéd! Tedd be még ezt az üdítőt is, elfér a táskádban! A chipset és a nyalókát majdnem elfelejtettük betenni! Nagyon jó választás volt ez a szép hátizsák! Ez a szatyor majd jó lesz a szemeteskukába, úgysem vettem szemeteszsákot! Milyen jó, hogy rátaláltunk erre a szép tolltartóra! Tudod, az ölelés nálunk szinte kötelező!

Legutóbbi módosítás: 2010.03.17. @ 10:51 :: Kőmüves Klára
Szerző Kőmüves Klára 747 Írás
Később talán hosszabban bemutatkozom, most csak annyit; vidéki vagyok és főleg a verseket szeretem (olvasni ...és írni is :))