Boér Péter Pál : Embergyűlölő Kopasz-tök

Egy eldugott erdei út mellett élt Embergyűlölő Kopasz-tök. Még tavasszal fogant testvéreivel, midőn néhány embercsemete tökmag rágás közben pár magot elszórt. Igen intelligens tök volt, a testvéreinél sokkal intelligensebb. Figyelembe véve, hogy a tök IQ, az emberi IQ sok milliomod billiomodja, az ővé ennek duplája volt. Akkor gyűlölte meg az embereket mikor Brogot, Berget és Döblecet elpusztították. Sosem értette, hogyan tud az ember, meg a többi négylabú alattvalója gyökér nélkül élni, hiszen nem csak a tálálkozást teszi lehetetlené, de feldönheti őket a szél is, illetve az egyhelybenlét biztonsága sincs rendben. Érdekes módon, a kecskékre, szamarakra nem haragudott. Látta, hogy nem ők a főnökök. Mikor már csak Kergina élt testvérei közül, oda szólt neki :

-Szedd össze magad, készüj a harcra, le kell küzdeni az embert!

-Igen,hogyne, persze Kopasz, válaszolta együgyű húga, aki csak a napon sütkérezett és lakmározzott minden finomságot a gyökerein keresztül.

Suhancok néhány nappal később Kerginát focinak használták. Túlélte. Gyökere nem szakadt meg, de nehány nap alatt elfelejtette az egészet. Embergyűlölő Kopasz-tök ekkor kezdett el gyúrni (fejben). Akkorára gyúrta magát mint egy hordó. Éjjel őrködött, olykor az egész tök egy szemként működött. Gyúrt! Egy ember fát szállított szekéren. Meglátta a hatlmas tököt, a kissebet is. Kifogta a lovát és Kopasznak végig kellet hallgatnia, amint a ló szétropogtatja Kerginát, annak sikongásai közepette. Az ember közeledett. Kopasz támadott, egy milliméteres szaltóval be akart fejelni az ellenségnek, ám az könnyedén át nyisszantotta gyökerét és földobta a szekérre. Kopasz még élt, utólsó erejével sokkal kisebb szaltót produkált, de nem ment vele semmire. Az ember füttyentett a lovának,az szolgálatkészen hagyta magát befogni. Kopasz ide-oda gurúlt a szekérben, ez számára teljesen ismeretlen érzés volt. Gyengült. Még ködösen látta, amint az udvarra befordulva, embercsemeték és egy nő (Kopasz ezt nem tudta , csak látta , hogy különbözik a másiktól) megrohamozták a szekeret. Nyögött, de láthatóan nem hallották. Ő  sem hallott semmit az emberek beszédéből, bár látta, hogy folyamatosan tátognak és geszikulálnak. Előkerült egy éles szerszám és kicsit később Kopasz, akinek a neve, miután minden tök kopasz, termetes mivoltából eredt , sütőtökként, tökéletesen megkoronázta tök életét.

Legutóbbi módosítás: 2010.01.14. @ 07:25 :: Boér Péter Pál
Szerző Boér Péter Pál 755 Írás
Nagyváradon születtem, 1959-ben. Nem mondhatnám, hogy kesztyűs kézzel bánt volna velem az élet, de még a szorítóban vagyok! Családtagjaim hiperoptimistának tartanak, azt hiszem nem véletlenül. A humort – ezen belül a szatírát, abszurdot – és a romantikát egyaránt kedvelem. Empatikusnak, toleránsnak gondolom magamat. Egész életemet Erdélyben éltem, élem. Anyám révén erősen kötődöm a székelységhez, de Ők már csillagösvényen járnak Apámmal. Nagyon érdekel a teológia, filozófia, nyelvek, irodalom, és sok egyéb. Fiatalon kezdtem verseket írni, ám a rövid próza vált a nagy kedvenccé. Köteteim: 2010 – “Nagyító alatt” – novelláskötet 2011 – “Le a láncokkal” – novelláskötet 2012 – “A nonkonformista” – novelláskötet 2013 – “Engedélykérés”- novelláskötet 2013 – “Megtisztult ablakok” – regény 2016 – "Fenyőágon füstifecske" – regény 2017 – "Ködös idill" – két kisregény 2018 - "Szabályerősítő" (Válogatott novellák) - e-book Írásaim jelentek meg a Bihari Naplóban, a Reviste Familiaban, a Comitatus folyóiratban, a Várad folyóiratba, a Brassói Lapokban, a Reggeli Újságban, a “7torony” irodalmi magazin antológiáiban (2010-2016), a Holnap Magazin antológiájában, a Holnap Magazin nyomtatott mellékletében, az Irodalmi Jelenben, a kolozsvári Tribunaban, a bukaresti rádióban és máshol.” A világháló adta lehetőségekkel élek: Lenolaj irodalmi és kulturális műhely A Hetedik Héttorony irodalmi magazin MagyarulBabelben CINKE Holnap Magazin PIPAFÜST Szabad szalon Penna magazin Bukaresti rádió AlkoTÓház Weblapom: http://boerpeterpal.blogspot.com/