Takács Dezső : Rövidhírek: Döntöttek

*

  

 

A fejlődés csalhatatlan jelei mutatkoznak Zsámbékharasztiban. A község jegyzője a közelmúltban, tizenkét százalékkal felemelte a polgármesteri hivatal köztisztviselőinek a bérét. Ezen fellelkesülvén a polgármester elrendelte a jegyző bérének húsz százalékos növelését.

A soron következő képviselő testületi ülésen jegyzői sugallatra a testület bruttó százezer forintos béremelést szavazott meg a polgármesternek, majd a polgármester javasolta a képviselőtestületi és bizottsági tagok tiszteletdíjának harminc százalékos emelését. A javaslatot a testület egyhangúlag elfogadta.

Ezután kért szót az ülésen a hivatal pénzügyi csoportjának vezetője. Jelezte, hogy a bérek és tiszteletdíjak jelentős emelése zavart keltett az önkormányzat költségvetésének eddig is bizonytalan egyensúlyában. A testület ezek után, kénytelen volt megemelni a helyi kommunális adót, a vállalkozók kommunális adóját, valamint az iparűzési adót is.

Az ülés időtartama alatt ismeretlen tettesek előbb leemelték, majd elemelték a községháza ajtaját.

 

*

A közelgő hideg télre való tekintettel Mezőegeres város képviselő testülete valamennyi szociális hatáskörét átruházta a polgármesterre. Mint ahogyan az a javaslat indoklásában olvasható is, az életbevágóan fontos kérdések eldöntésével nem lehet hetekig gatyázni.

Kováts Aladár, a szociális bizottság elnöke — leginkább lábról fázik fel az ember felkiáltással — felvetette az egyéb testületi hatáskörök átcipőzésének kérdését is, de ez az ötlet hosszas vita után sem nyerte el a többség támogatását.

*

Hantváros képviselő testülete szökőkutat építtet a város főterén annak a közel hatezer embernek az emlékére, akik az elmúlt ötven évben elköltöztek a településről.

A tervezett kút sajátossága, hogy a vizet tíz méter magasságba lövi fel, ahonnan az elpárolog. A kút talapzatán az alábbi szöveg lesz majd olvasható: „VISZONT”.

 

 

*

Legutóbbi módosítás: 2009.10.26. @ 07:29 :: Takács Dezső
Szerző Takács Dezső 190 Írás
Viharban érkeztem, vaksötét éjszaka. Hajlongó jegenyék, átázott föld szaga, s Anyám volt ott még, meg a bába, mikor belesírtam ebbe a világba, a Sztálin utca nyolcban, alig hallhatóan.