Kavyamitra Maróti György : Nyílt levél a Jobbikos, európai parlamenti képviselőkhöz

– engedelmetekkel néhány tanács, mit tanácsos tán elolvasnotok –

 

Az Európai Parlament (EP) Brüsszelben található, mely várost csak mi hívunk így, francúz neve Bruxelles-Ville vagy Ville de Bruxelles, de arrafelé nem csak magyarul és franciául beszélnek, ezt figyelmetekbe ajánlom!
(A nyelveken beszélés problematikájáról még szólnék, és ajánlanám becses figyelmetekbe!)
Ez a Város Belgium és Flandria f?városa, Európában található!
Nem Közép-, nem Kelet-Európában, hanem Európában!
Nem árt erről tudnotok!
A város neve amúgy eredetileg Bruocsella volt, ami később Broekzele lett (Broeklanden aan de Zenne, vagyis szó szerinti fordításban „település a mocsárban”).
Ha csak erre a jelentésre gondolnánk, akkor talán jó helyen vagytok ott, a mocsárban, csak hát azóta Brüsszel kissé kulturáltabb hely lett, vagyis ne dőljetek be annak, hogy az ókorban mocsár mellé települt!
Belgium etnikailag és nyelvileg megosztott ország; állampolgárai három jól elkülöníthető csoportja a hollandul beszélő flamandok, a franciául beszélő vallonok és németek.
Valamilyen fura módon ezek a nyelvek és etnikumok elvannak egymással: ez Nektek, Kedves Jobbikos Képviselők, tán furcsa lesz.
Arrafelé nehéz olyan plakátot elképzelni, hogy (mondjuk!)
BELGIUM A BELGÁKÉ! (Már csak ezért is lenne fura, mer’ ilyenek nincsenek!)
vagy
BELGIUM A FRANCIÁKÉ!

vagy
BELGIUM A FLAMANDOKÉ!

netán, sőt:
BELGIUM A NÉMETEKÉ!
(Uhhhh!)

Belgium az Európai Unió egyik alapító tagja, egyben az uniós intézmények egyik székhelye.
Vigyázat tehát, az ott jó ideje már: Európa!

Az Európai Parlament (EP) az Európai Unió parlamentáris testülete – felteszem, hogy legalább a szép-, jólelkű és szépszavú Tiasszonyotok,  Morvai Krisztina, nagyjából tisztában van a szó jelentésével – amelyet az EU állampolgárai közvetlenül választanak 5 éves időtartamra.
A Miniszterek Tanácsával együtt alkotja az EU törvényhozói hatalmi ágát. Két helyen ülésezik, Brüsszelen kívül Strasbourgban.
Figyelem!

Az EP plenáris ülésein képvisel?társaitokat a Képviselő Asszony / Úr néven kell szólítani, tehát a „nigger”, „füstös”, „cigány, hé, zsidó” megszólítás arrafelé nem jön be, s?t undort kelt!

Kéne valamilyen nyelvet beszélnetek a gyöngén beszélt magyaron kívül, mert Ti mégsem vagytok pünkösdi apostolok, akiknek prédikációját váratlan-hirtelen egyformán értették kappadókiaiak, zsidók, görögök, rómaiak mifélék. Ha már „nyelveken nem beszélhettek”, legalább az angolt melegen ajánlom!

Az Európai Unió bizonyos – nem kevés – államainak határa ma már egészen virtuális, különösen a schengeni egyezmény óta, mely az Európai Unio első és harmadik pillérének része, amely els?sorban a belső határőrizet megszüntetését, és a külső határok közös ellenőrzését jelenti. Mióta ez létezik, Brüsszelben nem díjazzák, ha valaki a „Kárpát-medence visszafoglalásának” lózungját nyomatja!

És végül, drága Testvéreim!

Sem a plenáris ülésen, sem kisebb társaságban nem illik az orrotokat piszkálni!

 

 

Legutóbbi módosítás: 2019.07.08. @ 09:27 :: Kavyamitra Maróti György
Szerző Kavyamitra Maróti György 400 Írás
1951-ben Boldog Sarlósasszony napján születtem. A keresztségben kapott nevemen kívül még az ÃÂrja Majtreja Mandala buddhista rendben kapott nevemet használom előtagként, melynek jelentése: a Költészet Barátja. Voltam segédmunkás, szerszámkészítő szakmunkás, tanár. Jelenleg semmi vagyok: sok-sok érműtétem után leszázalékoltak, igazi semmit-tevő lettem. Ezért írok. Hej,ha csak még egyszer tanterembe léphetnék... Dehogy írnék én ilyen-olyan írásokat: elmondanám a teremben, és az jó lenne. Lettem hát (a drága Arannyal ellentétben) énektanárból éneklő. Elvált vagyok, két nagy gyermek apja, és nagyapja egy gyönyörűségnek, Kamillának, Millának.