H.Pulai Éva : M. Simon Katalin: Tavasztól télig

M. Simon Katalin: Tavasztól télig. Gyermekversek

 

Ritmus nélkül nincs rend a világban. M. Simon Katalin verseskötete a négy évszak szabályos lüktetésére épül, a négy évszak ritmikus körforgása az elv, amely szerint csoportosította e kötet verseit.

E kötetben megtalálja az olvasó a mindenkori gyermek tarka-barka egyéniségét, világát, mozgásvágyát, a gyermekben tomboló egészséges energiát, amely minden ritmusok és rigmusok forrása; e versekben benne van a gyermek kifogyhatatlan vidámsága, játékossága, a természet közelségének határtalan vágya, valamint a gyermek olthatatlan humor-igénye.

E kötet segítségére válhat minden nagymamának, aki unokájával szeretné megismertetni a magyar nyelv ritmusát, dallamát és szívügyének tartja a gyermek nyelvi kincstárának gazdagítását! Ez a kötet különösen a szórvány-területeken él? szül?knek, pedagógusoknak nyújt nagy segítséget, hiszen változatos szókincset találnak e versekben; és ritmust, hangsúlyozást, szépen kiejthet? hosszú magánhangzókat. „Szép szóra”, hangsúlyos beszédre szoktatja e kötet olvasóit.

Végh Ibolya színes, hangulatos illusztrációi segítik a versek üzenetének elmélyítését.

M. Simon Katalin nyugalmazott tanítón?, Erdélyben, Sepsiszentgyörgyön él.

 

Megrendelhet?:

rendeles@pontkiado.hu 20% kedvezmény + postaköltség Magyarországon

és

http://bookline.hu/search/search!execute.action?tabname=konyv&searchfield=tavaszt%C3%B3l+t%C3%A9lig

pontfix@gmail.com 20% kedvezmény + postaköltség Romániában

 

Legutóbbi módosítás: 2019.09.11. @ 06:40 :: H.Pulai Éva
Szerző H.Pulai Éva 1146 Írás
A H. a nevem előtt, csak egy megkülönböztető jel, hogy ne keveredjenek össze a hírösszeállítások a firkáimmal. *Pulai Éva