Magyar Csaba : Még képtelenebb természetrajz – A hárpiasas

Kés? bánat…

Kérlek  szépen, a hárpiasas az egy eléggé veszeked?s fajta. Nem azért veszekszik mintha mérges lenne, hanem csak úgy az érdekesség kedvéért. Egyáltalán nem ismeri a kultúrált viselkedési normákat, azonnal belevág a másikba (néha cs?rét és karmait használva), szüntelenül vijjog és rikoltozik. Többnyire már a mondat kozepén elfelejti mit is akart eredetileg, de ez úgysem számít, mert a család többi tagja egyébként sem hagyná szóhoz jutni. Ha kimegy a piacra egy kis döghúst vásárolni, mindjárt összeugrik a hiénával, hogy kinek jusson az ízesebb falat. Amúgy meg hiú is nagyon, szeret a víztükör felett a szárnyát kitárva siklani. Tetoválószalonba is gyakran jár, nemegy hárpiasast láttak már Fradika felirattal felnyírt tarkóján.

Egyébiránt magányos madár, fiókáit is csak este nyolc után engedi a fészekbe. Szegények addig egy kulccsal a nyakukban veszekszenek a környékbeli mókusokkal és makákómajmokkal. Mindössze egyetlen barátja van, mégpedig a mélyföldi vakond. Sajnos nagyon ritkán látják egymást, részben a vakond enyhe fogyatékosságának köszönhet?en is. Azért ha Mindszentek környékén összejönnek, általában remekül szórakoznak. Megisznak egy liter gilisztapálinkát és együtt szidják a többi erd?lakót. A vacsora rendszerint kiadós veszekedéssel zárul, aminek a végén a feldühödött sas bekapja vitatársát. Másnap reggel aztán jól elszégyelli magát amiért ilyen csunyán bánt a barátjával, azonban ilyenkor többnyire már kés?.

Legutóbbi módosítás: 2021.07.29. @ 09:48 :: Magyar Csaba
Szerző Magyar Csaba 174 Írás
Már gyerekként is tudtam, hogy írni jó, mégis hosszú időre megfeledkeztem róla. Kicsit a véletlennek is köszönhetem, hogy újra felfedeztem magamnak ezt a nagyszerű játékot.