Boér Péter Pál : Pillangómosoly

Szomjazott, úgy érezte, teljesen kiszárad. Repült. A láthatár izzó gomolygás benyomását keltette. Vörösebb volt és lángolóbb, mint szárnyainak legcsodálatosabb színárnyalatai.

Megérezte a nyirkot, s már akaratlanul, szinte félájultan zuhant alá a komondor orrára, és ott elterült.

A kutya, mintha bandzsított volna, mindkét szemével nézte, közben megijedt, mi lesz, ha szuszog. Ez a szegény  odapottyant halálra rémül… Ezért ugyanúgy folytatta a lihegést, kinyújtott nyelvvel a kánikulában, mint korábban.

Sok hasonló lepkét látott már, titkon vágyódott a pillangóvá változásra, de olyan kiszolgáltatottak szegénykék… Lépten-nyomon megeszik őket, s az életük is nagyon rövid lehet, mert csak ritkán és kevés ideig látta őket, aztán mind lepotyogott. A legszomorúbb, hogy órákon belül — pedig a szél nem is fújt — eltűntek, felfalta őket valami…

Most szoborrá merevedett fejjel mozdulni sem mer, rájött, hogy szegényke szomjas. A nyelvét oldalra kanyarítva betakarta, és virágformájú vendégét jól átitatta, aki aléltságából magához térve, mint egy vízből kiszökkenő delfin röppent a magasba. Körözött kettőt-hármat a kutya feje fölött, s ha létezik pillangómosoly, akkor ő egészen elképesztően lement kutyába. Szinte gügyögő mosollyal köszönte meg, hogy egy kicsit tovább élhet és színesíthet.

Legutóbbi módosítás: 2019.09.10. @ 15:04 :: Boér Péter Pál
Szerző Boér Péter Pál 755 Írás
Nagyváradon születtem, 1959-ben. Nem mondhatnám, hogy kesztyűs kézzel bánt volna velem az élet, de még a szorítóban vagyok! Családtagjaim hiperoptimistának tartanak, azt hiszem nem véletlenül. A humort – ezen belül a szatírát, abszurdot – és a romantikát egyaránt kedvelem. Empatikusnak, toleránsnak gondolom magamat. Egész életemet Erdélyben éltem, élem. Anyám révén erősen kötődöm a székelységhez, de Ők már csillagösvényen járnak Apámmal. Nagyon érdekel a teológia, filozófia, nyelvek, irodalom, és sok egyéb. Fiatalon kezdtem verseket írni, ám a rövid próza vált a nagy kedvenccé. Köteteim: 2010 – “Nagyító alatt” – novelláskötet 2011 – “Le a láncokkal” – novelláskötet 2012 – “A nonkonformista” – novelláskötet 2013 – “Engedélykérés”- novelláskötet 2013 – “Megtisztult ablakok” – regény 2016 – "Fenyőágon füstifecske" – regény 2017 – "Ködös idill" – két kisregény 2018 - "Szabályerősítő" (Válogatott novellák) - e-book Írásaim jelentek meg a Bihari Naplóban, a Reviste Familiaban, a Comitatus folyóiratban, a Várad folyóiratba, a Brassói Lapokban, a Reggeli Újságban, a “7torony” irodalmi magazin antológiáiban (2010-2016), a Holnap Magazin antológiájában, a Holnap Magazin nyomtatott mellékletében, az Irodalmi Jelenben, a kolozsvári Tribunaban, a bukaresti rádióban és máshol.” A világháló adta lehetőségekkel élek: Lenolaj irodalmi és kulturális műhely A Hetedik Héttorony irodalmi magazin MagyarulBabelben CINKE Holnap Magazin PIPAFÜST Szabad szalon Penna magazin Bukaresti rádió AlkoTÓház Weblapom: http://boerpeterpal.blogspot.com/