Cyfri : A böngészőkről és hibákról

Panaszkodtak néhányan, hogy nem jelenik meg az írás amit éppen nézni akarnak. Erről írok…

Amikor akármelyik böngészővel nyitok egy weboldalt, akkor egy „kérést” küld a webkiszolgáló felé a böngésző. ti. hogy nyisd má` meg ezt és ezt az oldalt.
Iitt. valami olyasmit küld, hogy http://7torony.hu/content.php?c=ide jön egy szám ami az írás azonosítója. pl c=56583 ekkor a webkiszolgáló legenerálja a weboldalt, és elküldi a böngészőmnek. S az megjeleníti.

Na most két dolog lehet, nem generálja le hiba nélkül, ezért nem jelenik meg minden, ill. a böngészőmnek túl sok idő telik el közben és a „fél” weblapot jeleníti meg.
Ha az első eset van, azt nekem a programozónak kell kijavítani. de akkor az minden böngészőn és mindenkinek ilyen viselkedést mutatna. A második esetben pedig igazából csak remélni lehet, hogy ha többször nyitja meg ugyanazt az oldalt, akkor előbb utóbb elég gyorsan fogja letölteni ahhoz, hogy megjelenjen. Az utóbbi esetben az még lehetőség, hogy a böngészőn beállítok egy elég nagy méretű un. cache-t gyorsítótárat, illetve segíteni szokott még a proxyn keresztüli netezés., Bár a proxynak van azért hátránya is, pl ha az írást közben megváltoztatták, akkor az csak órák múlva fog megjelenni.

Legutóbbi módosítás: 2014.08.08. @ 13:19 :: Cyfri
Szerző Cyfri 30 Írás
Tiszteletem mindenkinek, nevem jelentése "számítógép-programozó" welsh nyelven. A következő email-re kérem a hangokat, képeket: rhaglennydd@gmail.com Nem végeztem az ELTE SOTE JATE sőt semmilyen egyetem magyar-népművelő-történelem-könyvtáros szakain sem. :) Viszont már 14 éves koromra kiolvastam a községi könyvtár majd 10 000 -es nagyságrendű könyvkészletét. Nekem nem volt un. kötelező olvasmány, mert többnyire már rég elolvastam mire köteleztek rá. Megfogadtam gyerekkoromban(ezt sikerült is betartanom eddig), hogy soha nem leszek se költő se íróféle, látva, hogy mindenféle szörnyűségek következtében hunytak el (mint háború, betegség, őrület... stb. ) s akkor még nem helyesen értelmeztem az ok- okozati összefüggéseket. Eddigi publikációim igen kis közönség részére elérhetőek( család - és néhány barát ) ezt a szokásomat is betartom. :) Programozgatok.