Péter Erika : Regény

( Részlet a készülő regényemből.)

 

 

 

Anna úgy érezte, hogy most érkezett el az a pillanat, amikor folytatni tudja.Bekapcsolta a számítógépet. Nem sokáig kellett keresgélnie, a dokumentumok között azonnal meglátta a fájlt:  “REGÉNY”.

Több, mint három hónappal ezelőtt úgy érezte, hogy végre megtalálta a mű alaphangját és megírt egy fejezetet.  Hangosan olvasta fel, először csak saját magának, pár hét múlva pedig  egy író barátjának is. Ami a hangos olvasást illeti, mindig így tett minden írásával. Csupán így vette észre, ha szavakat ismételt, vagy elrontotta a mondatszerkezetet. Nem vallotta volna be még önmagának sem, de még az is elképzelhető, hogy szerette hallani a saját hangját.

– Magasra tettem a mércét! – mosolygott elégedetten, miután felolvasta az írást.

 Barátja, aki egyúttal szigorú kritikusa volt, megdicsérte. Tetszett neki, amit hallott.

 – Folytasd! – biztatta őt.–  Jó lesz ez, csak ne halogasd sokáig, mert ha tologatni fogod, akkor nem érsz soha a regényed végére! – tanácsolta.

Anna korai verseit mindig ceruzával írta. Így bármikor változtathatott, javíthatott rajtuk. Számára semmi nem volt sem tökéletes, sem végleges.

Később rászokott a golyóstollgyűjtésre. Bemagyarázta magának – bár tudta, hogy nem igaz, hogy minden újabb tollal új verset tud írni.  Ezeket soha nem boltban vásárolta.  Képes volt szállodai portásoktól, boltosoktól, idegenektől kikuncsorogni egy-egy vacak, használt írószert, melyek  azóta is ott sorakoznak a számítógép melletti dobozokban.  Legtöbbjük rég kiszáradt már, de mégsem dobta ki őket. Tudta, hogy melyik városból, melyik országból származnak. Egyelőre –  tudta.

Annát évek óta papírok vették körül, némelyiken csupán egy szó vagy néhány sor elolvashatatlan firka volt, másokon félig kész, befejezésre váró versek.

Ha elkészült valamivel, belepötyögte a számítógépbe, a papírt pedig elhajította.

 

Most, hogy hazaértek az osztálytalálkozóról, kedve kerekedett folytatni a regényt.

Annyi emlék elevenedett fel benne, annyi mindent el kell mondania másoknak!

Kinyitotta a fájlt, hogy újra elolvassa, hogy hol tart, meddig jutott az írásban.

Meglepődve látta: „ A mappa üres. „

 

Legutóbbi módosítás: 2019.06.25. @ 10:56 :: Péter Erika
Szerző Péter Erika 568 Írás
"Az ember akkor jut legközelebb saját énjéhez, amikor oly' komollyá válik, mint a játszadozó gyermek." (Herakleitosz) Előfordulok sok-sok antológiában, néhány folyóiratban, köztük a Bárka Irodalmi Folyóiratban, a Csodaceruzában és Dörmögő Dömötörben. a Breki Magazinban is. 2013 Ünnepi Könyvhét - A Körösvidéki Irodalmi Társaság Körösök Gyöngye díjával jutalmazta Másodvirágzás c. könyvemet. 2014: VOSZ - IRODALMI PRÍMA DÍJ a gyermekirodalomban kifejtett munkásságomért. Tizenkét önálló kötetem van. 1.Mindörökké mosoly ( Akkordia Kiadó 2. Szeretőim a szavak (Akkordia Kiadó). 3.Verselhetek 1.és 2.kiadás - Móra Kiadó) 4. Három Holló CD ( Palinta Társulat) Gyerekverseim némelyikét megzenésítették. 5.A nyakatekert zsiráf- gyerekzetek (magánkiadás) 6.Túlhordott ölelés - Irodalmi Rádió, Miskolc, MEK. kötet 7.Esőtánc- CD -megzenésített verseim. Énekli és zeneszerzője: Dafna 8. Csupa csiga - verses mesék - Timp Kiadó (2011) 9.ZabfaLók - verses történetek a lovakról- AB-ART Kiadó (2012) 10. Szélforgó CD. ( Fülemüle Zenekar -meg zenésített gyerekzetek 11. Másodvirágzás- Kortárs Költők sorozat (20.) AB- ART Kiadó (2013) Körösök Gyöngye Irodalmi Díj - a Körösvidéki Irodalmi Társaság megyei díja-2013 Ünnepi Könyvhét 12. Boldogságbolt -gyerekzetek ( AB-ART Kiadó) 2014. 13. Színházikó -gyerekzetek ( AB- ART Kiadó) 2014. 14. Autóparádé- leporelló ( AB-ART Kiadó) 2014. 15. Hajnaltól hajnalig- leporelló ( AB-ART Kiadó) 2014. 16. Elpattant zongorahúr - regény ( AB- Art Kiadó ) 2015. 17. Verő László oklevé l- Héttorony Irodalmi Magazin Szerkesztősége - líra kategória- 2015. Ha többet szeretnél tudni rólam, nézd meg a honlapomat! Honlapom: http://www.petererika.com/