Regény

( Részlet a készülő regényemből.)

 

 

 

Anna úgy érezte, hogy most érkezett el az a pillanat, amikor folytatni tudja.Bekapcsolta a számítógépet. Nem sokáig kellett keresgélnie, a dokumentumok között azonnal meglátta a fájlt:  “REGÉNY”.

Több, mint három hónappal ezelőtt úgy érezte, hogy végre megtalálta a mű alaphangját és megírt egy fejezetet.  Hangosan olvasta fel, először csak saját magának, pár hét múlva pedig  egy író barátjának is. Ami a hangos olvasást illeti, mindig így tett minden írásával. Csupán így vette észre, ha szavakat ismételt, vagy elrontotta a mondatszerkezetet. Nem vallotta volna be még önmagának sem, de még az is elképzelhető, hogy szerette hallani a saját hangját.

– Magasra tettem a mércét! – mosolygott elégedetten, miután felolvasta az írást.

 Barátja, aki egyúttal szigorú kritikusa volt, megdicsérte. Tetszett neki, amit hallott.

 – Folytasd! – biztatta őt.–  Jó lesz ez, csak ne halogasd sokáig, mert ha tologatni fogod, akkor nem érsz soha a regényed végére! – tanácsolta.

Anna korai verseit mindig ceruzával írta. Így bármikor változtathatott, javíthatott rajtuk. Számára semmi nem volt sem tökéletes, sem végleges.

Később rászokott a golyóstollgyűjtésre. Bemagyarázta magának – bár tudta, hogy nem igaz, hogy minden újabb tollal új verset tud írni.  Ezeket soha nem boltban vásárolta.  Képes volt szállodai portásoktól, boltosoktól, idegenektől kikuncsorogni egy-egy vacak, használt írószert, melyek  azóta is ott sorakoznak a számítógép melletti dobozokban.  Legtöbbjük rég kiszáradt már, de mégsem dobta ki őket. Tudta, hogy melyik városból, melyik országból származnak. Egyelőre –  tudta.

Annát évek óta papírok vették körül, némelyiken csupán egy szó vagy néhány sor elolvashatatlan firka volt, másokon félig kész, befejezésre váró versek.

Ha elkészült valamivel, belepötyögte a számítógépbe, a papírt pedig elhajította.

 

Most, hogy hazaértek az osztálytalálkozóról, kedve kerekedett folytatni a regényt.

Annyi emlék elevenedett fel benne, annyi mindent el kell mondania másoknak!

Kinyitotta a fájlt, hogy újra elolvassa, hogy hol tart, meddig jutott az írásban.

Meglepődve látta: „ A mappa üres. „

 

24látogató,1mai

Szerző Péter Erika 568 írás
"Az ember akkor jut legközelebb saját énjéhez, amikor oly' komollyá válik, mint a játszadozó gyermek." (Herakleitosz)Előfordulok sok-sok antológiában, néhány folyóiratban, köztük a Bárka Irodalmi Folyóiratban, a Csodaceruzában és Dörmögő Dömötörben. a Breki Magazinban is.2013 Ünnepi Könyvhét - A Körösvidéki Irodalmi Társaság Körösök Gyöngye díjával jutalmazta Másodvirágzás c. könyvemet.2014: VOSZ - IRODALMI PRÍMA DÍJ a gyermekirodalomban kifejtett munkásságomért.Tizenkét önálló kötetem van. 1.Mindörökké mosoly ( Akkordia Kiadó 2. Szeretőim a szavak (Akkordia Kiadó). 3.Verselhetek 1.és 2.kiadás - Móra Kiadó) 4. Három Holló CD ( Palinta Társulat) Gyerekverseim némelyikét megzenésítették. 5.A nyakatekert zsiráf- gyerekzetek (magánkiadás) 6.Túlhordott ölelés - Irodalmi Rádió, Miskolc, MEK. kötet 7.Esőtánc- CD -megzenésített verseim. Énekli és zeneszerzője: Dafna 8. Csupa csiga - verses mesék - Timp Kiadó (2011) 9.ZabfaLók - verses történetek a lovakról- AB-ART Kiadó (2012) 10. Szélforgó CD. ( Fülemüle Zenekar -meg zenésített gyerekzetek 11. Másodvirágzás- Kortárs Költők sorozat (20.) AB- ART Kiadó (2013) Körösök Gyöngye Irodalmi Díj - a Körösvidéki Irodalmi Társaság megyei díja-2013 Ünnepi Könyvhét 12. Boldogságbolt -gyerekzetek ( AB-ART Kiadó) 2014. 13. Színházikó -gyerekzetek ( AB- ART Kiadó) 2014. 14. Autóparádé- leporelló ( AB-ART Kiadó) 2014. 15. Hajnaltól hajnalig- leporelló ( AB-ART Kiadó) 2014. 16. Elpattant zongorahúr - regény ( AB- Art Kiadó ) 2015. 17. Verő László oklevé l- Héttorony Irodalmi Magazin Szerkesztősége - líra kategória- 2015.Ha többet szeretnél tudni rólam, nézd meg a honlapomat! Honlapom: http://www.petererika.com/

22 Komment

  1. Drága Évikém!
    Köszönöm.
    Én képtelen vagyok egy regényt itt, folytatásokban követni, hiszen annyi mű között lehetetlenség arra az egyre ráhangolódni, ezért nem teszem fel a részleteket. Kiadatom, ha egészben látom majd, hogy mit kell kihagyni, mit felejtettem ki az írás folyamatából, ill. ha nem sikerül jó regényt írni, akkor szemétkosárba kerül.
    Hogy mikor leszek kész vele? Egy évre saccolom, de lehet, hogy soha. 🙂

Hagyj üzenetet