Boér Péter Pál : Macskaszem

Sterlingben (Colorado) a macskák csak akkor szaladgálhatnak szabadon, ha fel vannak szerelve hátsó lámpával. (Elméletileg!)

 

Ma kiszúrunk a Gazdi nevű terrorjelenlévővel, aki sündörögve kunyerál, és minden percünkben saját, idétlen gondolkodása szülte szabályokat erőltet ránk. Ezt a sok hülyeséget, most levakarjuk egymásról! Van-e olyan macska, akit egy orr formájú, lógó kolomp ne érdekelne jobban, mint ezen paraziták lelki állapota? Aztán, ha törvényt sértenek, az az ő bajuk! Ne fogjanak ránk mindent, legjobban teszik, ha semmit, mert már a Whiskas evéstől is undorom van.

Ne fintorogj Bajuszkrém, te úgyis olyan rémes vagy, mint a legszebb választási kampányrém. Fogynod kellene, kilógsz a sorból. Nyakalod! Meg kell adni – őszinte leszek -, az egerészés borzasztóan fárasztó, ezért magam is célszerűbbnek látom azt a kotyvadékot fogyasztani, de abban a pillanatban, amint emancipálódom…, bár tudnám mit jelent ez a marhaság? Én az ember nevű nagyokos, uralkodni vágyó betörését értem alatta. Azt hiszem igazam van! Nyávogjon, aki nem ért egyet, de ha netán, esetleg valaki megteszi, annak én, a legpengébb karmú, végigegyengetem selymes, vagy – mint ősszel a falevelek – hullófélben levő bundáját.

Nem szeretem, ha nem hagynak nyugton. Ez a teljes magamra hangolódást jelenti. Mi, egymást szerető macska banda, külön-külön ki nem állhatjuk a többit. Ezért megdöbbentene, ha bárkinek újat mondtam volna. Ma lezabáljuk a macskaszemeket!

Te kis kövér, ott hátul, húzzad vissza a karmaidat, még nem egymás szemére vonatkoztatjuk az aranyszabályt, hanem a ránk erőszakolt förtelmekre, amik itt csörögnek rajtunk. Ezek a macerás, kellemetlen izék, hogy úgymondjam teljesen lehetetlenné teszik az egerészést. Aki nem bízik a másikban, mert normális macska, intézze  maga.

Ezek az aljas kétlábúak – akik önkényes átnevezéssel próbálnak, oldalunkat vakarva, gügyögni nekünk – azt szeretnék, ha az életünk egy nekik szóló dorombolás lenne. Mocskosul ránk erősítették… Jut eszembe, dorombolás meg egyéb, én akkor dorombolok, alszok, eszek, iszok, esetleg virnyákolok, amikor szuverén kedvem, indító nyomatosítást ad erre. Különben, ha nem lenne bent melegebb és kényelmesebb, már régen megpattantam volna.

Te Uborkafej, ott hátul, ott oldalt, ne próbálkozz, egyedül nem fogod leszedni! Egy teljes percnyi macskaabszurditást kérek mindenkitől, legyenek bizalommal szavaim, és riasztó macskatársuk felé. Egyik a másikunknak tudja csak eltávolítani, a kényszer hátsó macskaszemeket. Aztán ki-ki megy oda és addig vadászni, dőzsölni, aludni, vagy mit tudom én, ameddig akar.

Eddig sem dumáltam bele mások életébe, ezután sem fogom hagyni, hogy az enyémbe valaki beleszóljon. Így, most a hátsó lámpáktól megszabadulva, megszüntetem előbbi értelmetlen kérésem jogfolytonosságát, azt is furcsállom, hogy macska létetekre hajlandóak voltatok belemenni. Lepjük el Sterlinget!

A macskák még egy darabig nyávogtak, kódorogtak, vagy hemperegtek ott, hogy megmutassák, nekik nem parancsol senki, a legnagyobb méretű kandúr sem. Aztán egyenként, mint akiket puskából lőttek ki, szóródtak szét a városban.

Birnyogónak leesett egy roppant méretű kő szívéről, nem szerette a macskatömeget. Magányos volt, mint az összes többi és indult volna, amikor a hátsó csörömpöléstől kétoldali fülszétvakarást hajtott végre, ugyanis rendes macska módjára, nem volt hajlandó megbízni senkiben. Ott csörömpölt, egy helyben rohangált maga körül, és próbálta leszedni a felszerelteket, de a reggeli fényben már egerészni nem lehet, ezért kifulladva, lusta cammogásba kezdett a kétlábú rondaság becstelen otthona felé. Ma is Whiskast fog enni egér helyett.

Legutóbbi módosítás: 2012.06.12. @ 16:43 :: Boér Péter Pál
Szerző Boér Péter Pál 755 Írás
Nagyváradon születtem, 1959-ben. Nem mondhatnám, hogy kesztyűs kézzel bánt volna velem az élet, de még a szorítóban vagyok! Családtagjaim hiperoptimistának tartanak, azt hiszem nem véletlenül. A humort – ezen belül a szatírát, abszurdot – és a romantikát egyaránt kedvelem. Empatikusnak, toleránsnak gondolom magamat. Egész életemet Erdélyben éltem, élem. Anyám révén erősen kötődöm a székelységhez, de Ők már csillagösvényen járnak Apámmal. Nagyon érdekel a teológia, filozófia, nyelvek, irodalom, és sok egyéb. Fiatalon kezdtem verseket írni, ám a rövid próza vált a nagy kedvenccé. Köteteim: 2010 – “Nagyító alatt” – novelláskötet 2011 – “Le a láncokkal” – novelláskötet 2012 – “A nonkonformista” – novelláskötet 2013 – “Engedélykérés”- novelláskötet 2013 – “Megtisztult ablakok” – regény 2016 – "Fenyőágon füstifecske" – regény 2017 – "Ködös idill" – két kisregény 2018 - "Szabályerősítő" (Válogatott novellák) - e-book Írásaim jelentek meg a Bihari Naplóban, a Reviste Familiaban, a Comitatus folyóiratban, a Várad folyóiratba, a Brassói Lapokban, a Reggeli Újságban, a “7torony” irodalmi magazin antológiáiban (2010-2016), a Holnap Magazin antológiájában, a Holnap Magazin nyomtatott mellékletében, az Irodalmi Jelenben, a kolozsvári Tribunaban, a bukaresti rádióban és máshol.” A világháló adta lehetőségekkel élek: Lenolaj irodalmi és kulturális műhely A Hetedik Héttorony irodalmi magazin MagyarulBabelben CINKE Holnap Magazin PIPAFÜST Szabad szalon Penna magazin Bukaresti rádió AlkoTÓház Weblapom: http://boerpeterpal.blogspot.com/