Boér Péter Pál : Színfogyatkozás

 

 

 

Zöld, zord képek helyett csinosították ki, érzéki roncstalanító bájkeltésnek.  Nem szívtelen, képtelenség ez, csak egyszerű, ölelő szimbiózis, színek dömping áradatával. A hátradőlés, domború kegyesen csápol, és megsárgult uborkafők öröme, kövér nyuszisodik. Már-már, Csincsilla Bandivá lesz a színes zöldtelelenség, kötések és vegyérték halmozók, hempergő kividámkodására.

Párhuzamban, hóvirág-galócával, zöld egyszínűségű, csobogó tengerparti idill, soványka fövenyű, ódon fakocsi kerekével. Mily meghatározhatatlan különbség van, az egyszínű zöld – lebontó, három fázist kiiktató -, és a vörös-fehér pöttyű, picinyke horizontot berózsaszínesítő, hegy mögött lecsúszó nap, elevenségből ki nem iktatás, biztosságot árasztása között.

Éppen alkoholos oldattal kenegették, az egyre zöldiszonyúbb lekötöttet, hogy meg ne fertőződjön a procedúra alatt, mikor, a mély nyugodtság, kackiás  közömbösségével, belabbogott, a csalfa főreménytelenítő. Valamit, rondán odasupotyált a tevékenyek főnökének, majd az, egy orrfriccsentés után, “hadd abba” nézőkiábrándítót mondott.

A sem ide, sem oda nem tartozó, köztes lekötött, a kegyelmet fel sem tudta fogni. Mikor, a kiábrándultság morgó hujjogása között, kigubancolták szerleadójáról, medvetánc helyett, szégyenében – mert közönségsiker nélkül nincs attrakció -, legszívesebben visszafeküdt volna.

Még jó, hogy a kivezetés utáni sokktalanodás következtében, ez a málló bűntudat, nem ragadt meg benne, hanem tökéletesen csillogóvá virult .Ha nem is lezöldültből, de átmeneti színfogyatkozásából, ragyogó színözönűvé.

Közölték vele, hogy megtalálták a tettest és már nem is szükséges kivégezni őt, mert, talán teljesen bűntelen. Még az is lehet, hogy hazaengedik, miután a néhány hetes adminisztrációt lezárják.

 

 

 

 

 

 

Legutóbbi módosítás: 2019.08.15. @ 11:31 :: Boér Péter Pál
Szerző Boér Péter Pál 755 Írás
Nagyváradon születtem, 1959-ben. Nem mondhatnám, hogy kesztyűs kézzel bánt volna velem az élet, de még a szorítóban vagyok! Családtagjaim hiperoptimistának tartanak, azt hiszem nem véletlenül. A humort – ezen belül a szatírát, abszurdot – és a romantikát egyaránt kedvelem. Empatikusnak, toleránsnak gondolom magamat. Egész életemet Erdélyben éltem, élem. Anyám révén erősen kötődöm a székelységhez, de Ők már csillagösvényen járnak Apámmal. Nagyon érdekel a teológia, filozófia, nyelvek, irodalom, és sok egyéb. Fiatalon kezdtem verseket írni, ám a rövid próza vált a nagy kedvenccé. Köteteim: 2010 – “Nagyító alatt” – novelláskötet 2011 – “Le a láncokkal” – novelláskötet 2012 – “A nonkonformista” – novelláskötet 2013 – “Engedélykérés”- novelláskötet 2013 – “Megtisztult ablakok” – regény 2016 – "Fenyőágon füstifecske" – regény 2017 – "Ködös idill" – két kisregény 2018 - "Szabályerősítő" (Válogatott novellák) - e-book Írásaim jelentek meg a Bihari Naplóban, a Reviste Familiaban, a Comitatus folyóiratban, a Várad folyóiratba, a Brassói Lapokban, a Reggeli Újságban, a “7torony” irodalmi magazin antológiáiban (2010-2016), a Holnap Magazin antológiájában, a Holnap Magazin nyomtatott mellékletében, az Irodalmi Jelenben, a kolozsvári Tribunaban, a bukaresti rádióban és máshol.” A világháló adta lehetőségekkel élek: Lenolaj irodalmi és kulturális műhely A Hetedik Héttorony irodalmi magazin MagyarulBabelben CINKE Holnap Magazin PIPAFÜST Szabad szalon Penna magazin Bukaresti rádió AlkoTÓház Weblapom: http://boerpeterpal.blogspot.com/