Ne játssz a tűzzel

saját fotó Maciról *

 

 

George a született oroszlánvadász – akinek már hároméves korában volt oroszlánvadász kalapja -, hajnali lesre indul. Puska helyett fényképezőgépet és a kutyáját viszi magával.

     — Gyerünk a vízeséshez — mormogja magában —, ilyenkor még a Tamil Tigris is alszik.

     A kutya helyeslően bólint, és boldog farkcsóválással jelzi, hogy neki ugyan mindegy, hogy hova, de uzsgyi, mert bepisil.

    Reggel négy óra. Csak a bennszülöttek egy-egy díszpéldánya gördeszkázik az úton részegen és gyógyfüvektől lebegve. Körbeugrálják George autóját, mindenáron verekedni akarnak. George — aki egyébként egy kétméteres gorilla, ez ülve nem nagyon látszik —, lassan kiszáll a kocsiból, integet a menekülő bennszülötteknek, a kutya is boldogan pisil.

    A vízeséshez érve előszedi az állványt, optikát cserél és mélyen szemébe néz a japán turistáknak, akik megelőzték. Hiába na, kedveli a magányt. Egy húszperces előkészület után már csak ketten vannak a parton. George a bátor oroszlánvadász, és a rettenthetetlen Maci, aki másodállásban kiskutya. George valami megrázót, dramatikusat akart megörökíteni… Öklét az ég felé emelve villámlást követel. Ezt valószínű nem teszi többet, mert abban a pillanatban csapott le, körülbelül húsz méterre tőlük. A levegő remegett, a kutya is. Elvakulva félsüketen keresték egymást, és George-nak be kellett látnia, hogy a Jóistennek jobb vakuja van. Az ég egyszerűen leszakadt, a vízesést megszégyenítve áztatta el a fényképezőgépet, a kiskutyát és a még mindig félvak és félsüket oroszlánvadászt. A kocsiba érve, lázas tisztogatás, pakolás következik. Pár perc és a gép újra száraz, George jóleső érzéssel gyújt rá egy békebeli, száraz cigire és Maci is boldogan rázza ki a vizet a bundájából. Újra géppucolás, kisebb szentségeléssel.

     A villámok szorgalmasan cikáznak az autó körül, és George megfogadja, hogy hazaérve elolvassa a bibliában az apró betűs részeket is, hátha ott van a kutya elásva.

     Kivilágosodott, és már nem volt ott az a drámai fényhatás, amit elvileg meg akart örökíteni, az eső is elállt. A botanikus kertben lévő, körülbelül három méter átmérőjű kis tóban rengeteg béka szokott lenni, így irány békát fotózni. Ott Maci is nyugodtan randalírozhat, mert arra a madár is ritkán jár, igaz, hogy akkor sasnak álcázva vadászik a nyulakra és a kóbor kiskutyákra. Szóval, kutya szaladgál, George settenkedik fényképezőgéppel a kezében. Néha megáll, fülel, és a kuruttyolásból próbálja meghatározni a békák helyét… A hajnali gyér világításban, borús időben, zöld békalencsétől hemzsegő tócsában zöld békát keresni, nem is olyan egyszerű dolog. Na kérem, ekkor jön a kutya. Szimatol, izgatottan csóválja a farkát és szemez egy jó kövér brekkenccsel, aki éppen szerenádot ad a gólyának. George beállítja a gépet… majd eldobja. Ez nem szerves része a fotózásnak, de Maci a másodállású kiskutya, a békára vetette magát és elmerült. Pár másodperc múlva prüszkölve felbukkan, fején hínár és békalencse, veszettül igyekszik kimászni, George elkapja a nyakörvénél és kihajítja a partra.

     Békák röhögnek, kutya rázza magát, oroszlánvadász fényképezőgépet takarít. Hazafelé menet még vesz egy kávét a nejének engesztelésül, mert már akkor tudja, hogy hazaérve a vizes békavadász boldogan fog ráugrani az alvó asszony mezítelen hasára. Nem csalódott.

 

 

 

Szerző George Tumpeck 305 írás
BemutatkozásTumpeck György vagyok, 1953 nov. 14-én születtem Budapesten. 1985 óta élek Canadában, először Torontoban, majd az utóbbi pár évben Niagara Fallson. Hobbim a horgászás, szeretem a csendet, az egyedüllétet. Fotózással is foglakozom, és természetesen írok is. Társaságom szerint, jókedéjü, vidám emberke vagyok, én ezt inkább egy bohóc álarcának érzem

10 Komment

  1. Nem veszélytelen foglalkozást akarsz üzni megint. Villámfotós. De mi van akkor ha véletlem ráfaragsz? Nincsaz a biztosító aki fizetne Dulinak egy huncut gafrast is mert azt mondanák öngyilkosság. Ilyen munkahelyi balestre nem fizetnek sehol. Talán ha kiváltamád a hivatásos villámvadász és fényképész igazolványt. De kétlem hlogy akadna egy biztosító is aki szefrződést kötne veled erre 🙂 Igazi Béka humor.

Hagyj üzenetet