Bősze Emil Miklós : Vandra Attilának ajánlom: A Mikuláscsavar, melyet magam gyártottam — 634. —

Egyik írótársam próbálkozott meg – azt hiszem sikertelenül -, írásaim szerkezetének tanulmányozásával, ám semmire nem jutott… *

 

/Apropója: Vandra Attila hozzászólása — Friedmann Ilus című írásomhoz — „#11 Vandra Attila, 2010. november 23. kedd, 18:06

Ahogy a vége felé közeledtem, már vártam a Miklócsavart… Hozzászoktam…”/

 

Egyik írótársam próbálkozott meg — azt hiszem sikertelenül — írásaim szerkezetének tanulmányozásával, ám semmire nem jutott.

Mégis érdekes mód kísérletének befejeztével rátalált egy ott heverő csavarra, mit mosolyogva vett kezébe — azzal a megjegyzéssel, hogy egészen bizonyosan a Miklós írásából hullhatott ki —, mit nyomban el is nevezett Miklóscsavarnak…

Jóérzésű lévén, és vélem szolidáris az író kolléga — nem dobta ki a csavart, hanem félretette azt kacatjai közé.

Már teljesen megfeledkezett maga is az apróka csavarról, amikor elérkezett a várva várt Szent Miklós napja — azaz a Mikulás.

Attila azt gondolta ki szívének mérhetetlen jóságából, hogy felköszönt névnapomon, s még időben elkészített egy többrészes-folytatásos törpefenyőt — ami több elemből áll —, viszont felettébb való nagy igyekezetében megfeledkezett az ajándékozandó fenyőfa feldíszítéséről.

Már a kétségbeesés határán állt, de nem olyan ember ő, ki egykönnyen csak feladja, s belenézett asszociációs kútjának mélységébe, ami éppen az általa elkeresztelt Miklóscsavarra mutatott.

Evvel máris megoldódott Attilának a nem kis fejfájást okozó problémája.

Amikor hozzám becsengetett, éppen cipőimet fényesítettem — magam is a Mikulásvárás lázában —, de az Atti jött.

Igaz kérdésemre, hogy — ki az (?) — Avit értettem — mégis beengedtem.

Nagyon megörvendtem azonban Attilának, s azon törpefenyőnek, amit az amerikai bevándorlók utasításai által nemesített és nevelt, és nem találtam volna szavakat — s máris rengeteget nőtt szemeimben ajándéka —, de még nem rengeteggé.

Ugyanakkor igen meglepőnek találtam a fenyőnek díszítését, és valamiképpen olyan ismerősnek is tűnt.

Már ott eldöntöttem, hogy amennyiben a törpefenyő mégis hatalmassá nőne, úgy azt visszaviszem az erdélyi erdő rengetegébe —, a Tündérkertbe.

De mi legyen akkor majd a csavarral (?) — ott bujkált és motoszkált továbbra is bennem a kérdés.

Válaszom sem késett soká, hiszen a Mikulástól ajándékként meg egy valódi szőkét kértem, kit hálómba csavarhatok —, s neki majd továbbajándékozom és megmagyarázom, hogy ez a XXI. század legmenőbb hajcsavarja, melyet feltalálójáról Mikuláscsavarnak neveztek el.

  

P.S.

— Vandra Attila: Kisregény — Törpefenyők III.6. Amerika bevándorlói egyesüljetek!

— Avi Ben Giora író /Bécs/ — Avi Ben Giora.

— … és az említett írásom: https://www.7torony.hu/bosze-emil-miklos/friedmann-ilus-630/ + kommentek

 

Budapest  2010. nov. 25. — Baráti Szeretettel: bősze emil miklós —_—

 

——— Köszönöm, hogy elolvastad! ———

 

Legutóbbi módosítás: 2019.06.01. @ 19:46 :: Adminguru
Szerző Bősze Emil Miklós 74 Írás
Nagyvárad - Bukarest - Nagyvárad - Budapest... ÃÅj írásaim: http://www.bemiklos3.eoldal.hu Betelt honlapjaim: Korábbi írásaim: http://www.bemiklos2.eoldal..hu Ősírásaim: http://www.bemiklos.eoldal.hu Tanult szakmám fényképészet. Banki aláírásom: e-mail. -_-