Magyar Csaba : Az utolsó generáció

A kulcscsörgésre azonnal mozgás támadt odabent.

– Ki bújik ide? – lépett be az ajtón Bárdos a munkából hazajövet, és egy pillanat múlva már mind a két gyerek a nyakában lógott. Még Alfa, a robotkutya is odadugta az orrát barátságosan vakkantva. A bankár felesége nem volt otthon, rendszerint este hét körül érkezett meg a fittnessz-teremb?l.

Bárdos átöltözött, majd néhány percre a kedvenc foteljába telepedett.

– Na, mi történt a világban? – tette fel a szokásos kérdést. Aztán csak hallgatta a nagyobbik gyerek tolmácsolta híreket, a szabatos elemzéseket. Teljesen midegy volt, mir?l kérdezte, a fiú a gazdaságról és a politikáról éppolyan szakértelemmel beszélt, mint a sportról vagy a technológiáról.

– Hihetetlen, mit tud ez a gyerek! – élmélkodott Bárdos nap mint nap. – Egy egész enciklopédia van a fejében.

Eközben a kisebbik elkészítette a vacsorát, gondosan ügyelve nehogy bárki is túllépje a számára el?írt kalóriamennyiséget. Megterített, és még arra is maradt ideje, hogy megrendelje Bárdosék számára az esti filmet. Képességei semmivel sem maradtak el testvérét?l, így legutóbb ? telepítette újra a lakóház összes elektronikus berendezését irányító meghibásodott szoftvert.

– H?, de finom illatot érzek! – simogatta meg a gyerek fejét Bárdos és az órájára nézett.

– Gyertek, lemegyünk egy kicsit pingpongozni. Még van háromnegyed óránk.

A gyerekek a ház pincéjében felállított asztalnál alaposan megizzasztották Bárdost, aki hibátlan reflexeik ellenére egy-két ponttal mégiscsak nyerni tudott ellenük. Alfa a sarokból leste ?ket, az elütött labdákat ? szedhette össze.

Mire nyílt a garázsajtó, a bankár teljesen elfáradt. Abbahagyta a játékot és a többiek kíséretében elindult a feleségét üdvözölni.

– Látom, te is kimozogtad magad – nézett rá az asszony. – Gyorsan zuhanyozz le, aztán vacsorázzunk. Farkaséhes vagyok. Hoztam egy üveg vörösbort is.

– És azt hiszem, rájuk ma este már nem lesz szükség – mutatott a másik szobában tartózkodó gyerekekre és a kutyára, majd két gyors tapssal készenléti állapotba helyezte mind a három robotot.

 

Legutóbbi módosítás: 2008.06.04. @ 20:48 :: Magyar Csaba
Szerző Magyar Csaba 174 Írás
Már gyerekként is tudtam, hogy írni jó, mégis hosszú időre megfeledkeztem róla. Kicsit a véletlennek is köszönhetem, hogy újra felfedeztem magamnak ezt a nagyszerű játékot.