kisslaki : Bella és a népirtás

Rádiómonológ (német eredetiből)

 

– Hozd ide a füzeted, mozogj már édes fiam! Na végre, lássuk csak! Ez meg mi? Ide csak a cím van leírva! „Lehet e valaki egyedül népirtó? ” – hol itt a dolgozat te anyagyász?  Ne böködj itt a szutykos kezeddel. Az üres papíron csak két szót látok, hogy „nem lehet”. Ez minden? Mondd te fafejű, ki az a marha, aki neked az irodalmat tanítja? Nem hallottad még, hogy van bevezetés, tárgyalás, befejezés?

 

…igen, igen… Be kellene már fejezni a dolgot Bellával, kezd terhes lenni nekem is; aztán még ő is gondolkodik, hogy inkább elveteti a gyereket, ha nem válok el? Lehet, hogy áthelyeztetem valami jó, zaftos helyre, ahol villoghat továbbra is. Múltkor Hardy is a külügyből milyen aktívan markolászta a banketten az asztal alatt a dolgait? Nemcsak Belláét…

 

– Hogy az irodalmat Strohmann tanár úr tanítja?  Akkor mért nem figyeltél oda te nemzet szégyene, mikor magyarázott? Hogy nem lehet és fizikailag képtelenség? Azt mondod, hogy a hóhér is csak hármat, négyet tudott elintézni, s annak segédjei is voltak hozzá?

 Akkor azt írd meg és térj ki a civilizáció vívmányaira, a tudomány hallatlan fejlődésére a „Zyklon B” gázra, amit a Höchst AG -ban dolgoztak ki annakidején növényvédelemre.  Tudod mi az, hogy „AG”? – Aktiengesellschaft – vagyis részvénytársaság. Fogalmam sincs te fafejű, miért fizetem még a drága korrepetálást Berger úrnak?  Annak a gáznak segítségével ölték az emberek millióit! Manapság a háborúkban még csak géppuskát, gránátot meg ilyesmit használnak, de még így is sok soktízezer embert ölnek meg.

 Micsoda? Hogy a tömeget vigyázó európai katonák, mért nem védték meg őket? Mert akkor nekik is lőniük kellett volna s arra nem volt parancsuk. Csak arra, hogy a rendre ügyeljenek. Ne kérdezősködj, majd ha nagy leszel megérted…

Bella persze rögtön megértette, hogy mért vegyen ki tíz nap szabit a cégtől – de szép is volt Dubrovnik – először voltak együtt, direkt jó, hogy akkor a felesége nem jöhetett, odahaza maradt, mert éppen terhes volt, boldog babavárásban, neki meg nagyon jól jött az a tíznapos kiküldetés. Este még felvittek a szobába egy üveg sligovicát. A Tv-ben éppen a Dubrovniki Muzsikusok dala nyert valami nemzetközi díjat és reggelre elfogyott a sligovica, csak tankolni mentek ki.

 

– Hozz egy sört apádnak a hűtőből, meg keresd ki a történelemkönyvedet is! De a sört először!

 

… másodszor a téli olimpia idején voltak ott; mit röhögtek Bellával, amikor a sportműsor előtt megjelent a Tv képernyőn a vidám rajzolt róka, a ahogy az elordította magát, hogy: – „Szarajevóóó” meghúzva az „ó”t, mint ahogy az öreg ószeres a frankfurti bérházak udvarában.

 

– Addig, amíg hozol egy snapszot is a sör mellé, gondolkodom, hogyan is segítsek neked egy tűrhető fogalmazást összeütni.

 

… az asszony sohasem szólt a nők miatt, de az istennek sem volt hajlandó elvetetni a gyereket. Talán bosszúból? Vagy, mert az egész család mélyen vallásos?  Hozzájuk képest a Lourdes-i Szűz is csak egy lagymatag katolikus, de hát ott volt a nagy dohány s az jól jött akkor a fiatal jogászbojtárnak, végül is nem volt rossz megoldás a nősülés. Válásról később sem lehetett szó, lőttek volna politikai karriernek.

 

– Hát fiam írd csak szépen, először piszkozatba majd később átmásolod. Megmondhatod, hogy apád is besegített. Egyedül nem lehet embereket ilyen nagy volumenben likvidálni. Az áldozatok száma majd mindig egyenes arányban van a segítők számával. Ez alól csak a vegyi, nukleáris és bakteológiai fegyverek kivételek. Ahhoz elég csak egy maroknyi szakember. Egyébként jobb lett volna címnek, hogy: „Mikor szabad ölni? És akkor is mennyit?” Lásd: Mózes, Buddha, Krisztus, Mohamed és a társai.

De hát ezt már rég tanultátok, ez negyedikes anyag. Te akkor sem figyeltél oda, te anyagyász!

 

… persze én se az asszonyra, hányszor is mondta, hogy hagyjam ott azt a rohadt politikát, naná, hogy szájon vágtam, mert rosszkor mondta, mert éppen győztünk. Ilyenkor aztán, IGAZÁN ott kell lenni az első pakli leosztásánál. A kondérban jócskán lehet válogatni még a zaftosabb állások között. Hiszen így megy ez, bárhol a világon!

 

– Hogy a hazát miért védjük Afganisztánban és talán majd máshol is?   És Hans Klein is azt mondta, hogy Kínában és Grönlandban is védeni fogjuk? Mondd meg annak a Hans Kleinnek, hogy egy nagy marha, mert ott nem csak a hazát védjük, hanem az egész művelt civilizációt, és ne beszéljen ilyen hülyeségeket! Biztos az apjától hallja az is… Strohmann tanár úr pedig írasson másról.   Keresztes hadjáratokról, a hittérítők hőstetteiről, hűségről, vagy valami hasonló más marhaságról. Ezt meg írassa meg a politológusokkal, hogy tanultkézzel közöljék a nagy semmit.

 

… Bellát azér´ mégis megtartom… Hogy micsoda keblei vannak annak a bestiának!

 

Legutóbbi módosítás: 2019.08.15. @ 11:23 :: kisslaki
Szerző kisslaki 253 Írás
Majd ötven éve élek Németországban. Véletlenül. Alapítástól itt vagyok. Jó, hogy jó társaságba kerültem.Tisztelettel, Kiss lászló kisslaci@t-online.de