Nagy Ildikó : Amikor leszálltunk a Kék bolygón…

Sss! UFO-k vagyunk! Azért küldtek bennünket, hogy felmérjük a kísérleti célból idetelepített egyedekfejlettségi szintét. De sss! (Galaxy érted, hiszen az alapötletet tőled kaptam! Köszi érte!)

… csodálkozva nézünk körül. Ez lenne az a csodás kék bolygó? Szürke füst, rossz illatú levegő, ember hátán ember ( Otthon a Majoriszon már megtanultuk, hogy az itt élő egyedeket így hívják.)
— Ni-ni ni! Miért más a fejszőre, a bőrvédője mindenkinek? – villog rám értetlenül Ti-ti-ti.
— ! Boldogságos tejútrendszer -kanyarulat! Mért jártál te kolloszeminiriumokra a Polaris-Szalarémián? Nem tudod, hogy azt itt fejbolyhot hajnak, a bőrfedőt meg ruhának hívják? És most gyüléseznek éppen. Itt is egy csoport, ott is egy csoport. Harcolnak a elveikért.
–Arra meg mi szükség. Hiszen globálisan egyformák mind! Hajuk, szemük szájuk, orruk, kezük, lábuk van. Agysejtjeikből tudatos gondolkodást érzékelek. Tényleg úgy van, ahogy tanultuk! Vannak kicsik, fiatalok nem éppen fiatok, idősödők és körforgásban élnek. Megszületnek, felnőnek, teszik a számukra megírt dolgokat aztán ha véget ér a feladatuk, lelkül elmegy az Algonra, alsó bőrruhájuk bele lesz keverve a talajba¦
— Az meg mi?
— Ejnye Li-li-li! Azt nevezik így, amin állunk. Hiszen annak is az a neve, hogy föld – mint a bolygónak itt! Nézd inkább meg házakat, lakásokat amiben élnek¦.
— Nézem én de nem értem. Miért különböznek ezek a lakhelyek annyira egymástól? Hiszen ugyan azt a célt szolgálják.
–Mert vannak gazdagok és szegények, Van aki kap kölcsönt, van aki Bar-listán van, vagy devizahitelt vett fel és most nézegetheti ezt a nagy sárga napot¦ Ami olyan mint a mi Napunk. Itt sok mindent hívnak így. Azt is, ha eltelik 24 óra Mert tudod az Euro most már 285 forint. Az az itteniek földi fizetőeszköze. De ha átmész a határon már másféle áru-pénz-ápu+profit csereeszközt használnak. Azt mondják Eurónak! A stukturális felállást meg kapitalista gazdálkodásnak¦ Volt a történelmükben olyan is, hogy áru-pénz-áru. Vagyis aki eladott valami, az annak megfelelő pénzt kapott, aki vett meg csak annyit adott
–Kuss!-villog rám Ti-ti-ti. Ezen bolygón nem szabad ilyet mondani! Mert ők mások, nem tudtak volna fejlődni¦ És nem is figyel rád Li-li-li ! Nem érzékelik bájos receptoraid, hogy éppen két ellentétes kisugárzású egyedet próbál összhangba hozni? ők még nem tudják, hogy nincs értelme egymást negatívan kezelni! Az ok-okozat törvénye még nem épült be az állandó tudatszintjükbe! Nyiss és akkor érzékeled!
— De Ti-ti-ti! Én már kinyitottam a 13. csakrámat is!!! Az ötös perifériámmal Li-li-linek magyarázok, a nyolcassal neked, a többivel meg figyelem, hogyan kezelik az álamháztartás deficitjét! Mit csináljak még? Ágy is alig értem mi folyik itt! Illetve meg sem értem¦ Mi is tanultunk a transdimenzionális létforma humanitáruis módszerének gyakorlati alkalmazásáról?
— Azt hagyd csak Ni-ni-ni! Az az elv itt nem funkcionál! Itt az egyik földi fizetőeszköz értéke megemelkedik, a másik lezuhan, de nem az kompenzálja aki az ok-okozatot okozta, hanem az az egyed, akinek nincs és még az itteni ( úgy mondják , hogy megélhetés) létezése is veszélybe kerül ezáltal.
— Akkor itt nem tartják be az Igazságossági Ultrakozmius Szabályzatot?
— Nem is ismerik! De ha ismernék sem foglalkoznának vele¦. Akkor nem tudnának gyűjteni maguknak azok, akik a sok tárgyat eszközt, kötvényt, betétet ( jaaaa, az megint egy új fogalom ) többre tartják mindennél. Az hiszik az itteni, vagyis a bolygón eltöltött lét, sosem ér véget! Nem tudják kezelni a problémákat, nem tudnak egymásra figyelni¦ Látod ott azt a 10 fénymétenyire lévő embert? Azt azért tették ki a háznak nevezett élőhelyéről, mert nem tudta kifizetni az ingatlanára terhelt telefonköltség bírósági — és kamatos kamattal megduplázott költségeit. Az adósságát ugyanis ráterhelték az úgynevezett házra, amin jelzálogkölcsön volt¦. Ezeket a létezéshez tartó dolgokat itt így nevezeik.
— Hogy miket meg nem tudsz Ti-ti-ti! Bár nem értem teljesen mindezt, meg az sem, hogy minek van szükség rá.. Te voltál jobb protokommunikációs tolarenciából mindig is!
–Dehogy én! Li-li-li. Most is az agyfrekvenciákból analizál és a kisugárzási mértékekre asszociál! Jelezte az előbb, hogy nagyon-nagyon sok negatív hullámot észlel. Nézte a fejlődési traszfonoszkóppal a további bővítési mértékeinek esetleges kilátásait is.
–Azt az előbb bemértem én is. Tartok tőle, hogy a továbbfejlődés az egyedek mentális-fizikális és a maguk által teremtet makrokörnyzet speeciális sajátosságaiból adódóan — egy bizonyos százlékot előhányadosként kiragadva– a protokörnyezet együttélési mutatóival kompetensen¦
— UUU! Hu-hu-hu nem lett totálisan poszthibernálva! Persze mert annyira vágytatok/rohantatok a bolygóra! Még jó, hogy rákapcsoltam az oxigén-determinátort trisecumdum/per/ disecundummal korábban. Azonnal vissza! Első fokozatú szabály életbe léptetve! Remélem tudjátok hogyan szól? — Még szép!
(Egyszerre mind:) Értelmes lény értelmes lényt nem hagyhat cserben!

Legutóbbi módosítás: 2021.07.29. @ 10:12 :: Adminguru
Szerző Nagy Ildikó 8 Írás
Ízig-vérig írogató, kratív, műfajokban nem válogatós, ( tartalomra és formára annál inkább figyelő) nyugdíjas újságíró,író és pszichopedagógus vagyok. A többi az írásaimból úgyis kiderül...