Tasev Norbert : Feláldozható kiszolgáltatottság

kortárs, líra, költészet, költemény, prózavers, szabadvers

 

FELÁLDOZHATÓ KISZOLGÁLTATOTTSÁG

A Mindenség Sors-rendelt csont-ketrecébe zárva mindennapunk tartós küzdelemnek ígérkezik; kínok-verte, komisz Lét-gyönyörökben egyszerre vágyunk s még többet akarunk! Hamarján elvész a meglett, érett perc, halhatatlan jelenvalósága ha csupán olcsó, földi örömöket választunk! Világok acsarkodó gáncsai közt kihordott méhlepény-kételyekben mindig kivirágzik fojtogató önbizalomhiány s túlzsufolt társas Sziszifusz-magány!

Világ-csorbított, sebzett-álmaink ritkán, ha teljesedhetnek! Kísértő éjjeleinket csatakos verejtékezéseink már mind ellopják! Lélekmély lelked önmagába visszahallja méla-tétova echcó-hangjait a megteremtett, gyilkos csendnek! Mennyi önző, makacs súlya lehet még hiányérzetednek?! Kimondható irgalmakra fáj mindannyiunk foga, hogy enyhülve lelket-tépő besti-fájdalom! Álmokat, vágyakat cipel kolonc-súlyként, de még egyre messzebb a teremtő gondolat, melyből megváltó Különbéke esik rád!

Mert amint eljő az emlékezés dac-korszaka valahogy mindig szenilissé válik a délceg Jövő! Önmagába befordult, merengő tudat néz szét e prostituált adok-veszek világba; egybemosódott, bizalmas Hűségesküket árulnak, mint használt fehérneműt lelkiismeretek kisstílű üdvéért! A Közöny szánalmas üledéke alól ritkán kaparhatnak ki emberséget maguknak, titkos erkölcsi piedesztált! Áskálódva megfúrnák könnyedén a felkínált, enyhet-adó Reményt is – ha azon múlna – karrierjükért megfelelő díjazásba reménykedhessenek!

Minden újabb lehetőségben ott sírdogál egymagában a megaláztatás Halál-kacérkodó kompetenciája! – Egyre csak gyűlnek, sokasodnak homályos elmék kaptárjaiban szenzációhajhász, ostoba ötletek, hogy a végzettség számát radikálisan megemeljék; kislány-arcú manökenek állnak vigyorgó kanáriként készenlétben; feláldozható porcelánbaba-értelemmel!

——————————————–

Na. Ebben már találtam összefüggést, a következő mondatnak viszont nincs értelme:

Kimondható irgalmakra fáj mindannyiunk foga, hogy enyhülve lelket-tépő besti-fájdalom!

 

Javaslom továbbá a felkiáltójelek radikális megritkítását. Nem ordítozunk. Aki folyamatosan kiabál, az átminősül zajnak és nem figyelünk rá.

Visszavárom!!!

NHI

Legutóbbi módosítás: 2019.09.10. @ 15:05 :: Tasev Norbert
Szerző Tasev Norbert 69 Írás
1983.11.30-án születtem Budapesten! ELTE-TFK, BTK-n folytattam magyar-történelem szakos tanulmányokat; történelem tanár. Ebookokat szerkesztek! Eddig szerzői könyvkiadás keretében a Publió kiadónál, és a Publishdrive-on jelentettem meg köteteimet!