Boér Péter Pál : Az üres villamos, Virág elvtársra vár

Narancsozott citromba tört a jármű áramszedője. Valahol a remízben rozsdásodik üresen, és nyitott ajtókkal várakozik. Nem a nemzetközi helyzetről, egész másról van itt szó. Virág elvtárs kérem, az már fokozódott, miközben még úgy hitte, csak a jövő emeli piedesztálra dicső tanítását.
          Elől egy szolgálatos villamosvezető várja érkezését. Tán hibernálták, vagy mi? Tény, ami tény, nem kapott semmilyen értesítést arról, hogy Virág elvtárs elhagyta e a világot. Direkt leürítenék és félrehúznák a kocsit, hogy ne kerülhessen ismét abba a kellemetlen helyzetbe, hogy az ajtón fürtökben csüngő proletárok rá sem hederítsenek.
Aztán ez a Pelikán is gödény lett előbb, majd rálépett az általa akaratlanul kitaposott útra. Úgy látszik mégsem találkoztak, mert sárga, lila köd tudják, a levegő nevű gázkeverék sem mozdul. A villamos még alszik és mállik. Majd előbb lépcsőit, ablakait, oldalait, tetejét, áramszedőit és mindenét rozsda marta, hogy ne ragyogjon.
A vezető még áll megmerevedve, ő már nem is remél új fogsort, sem idegrángást. A mozgalom tette elmozdulatlanná.
Legutóbbi módosítás: 2019.08.15. @ 11:31 :: Boér Péter Pál
Szerző Boér Péter Pál 755 Írás
Nagyváradon születtem, 1959-ben. Nem mondhatnám, hogy kesztyűs kézzel bánt volna velem az élet, de még a szorítóban vagyok! Családtagjaim hiperoptimistának tartanak, azt hiszem nem véletlenül. A humort – ezen belül a szatírát, abszurdot – és a romantikát egyaránt kedvelem. Empatikusnak, toleránsnak gondolom magamat. Egész életemet Erdélyben éltem, élem. Anyám révén erősen kötődöm a székelységhez, de Ők már csillagösvényen járnak Apámmal. Nagyon érdekel a teológia, filozófia, nyelvek, irodalom, és sok egyéb. Fiatalon kezdtem verseket írni, ám a rövid próza vált a nagy kedvenccé. Köteteim: 2010 – “Nagyító alatt” – novelláskötet 2011 – “Le a láncokkal” – novelláskötet 2012 – “A nonkonformista” – novelláskötet 2013 – “Engedélykérés”- novelláskötet 2013 – “Megtisztult ablakok” – regény 2016 – "Fenyőágon füstifecske" – regény 2017 – "Ködös idill" – két kisregény 2018 - "Szabályerősítő" (Válogatott novellák) - e-book Írásaim jelentek meg a Bihari Naplóban, a Reviste Familiaban, a Comitatus folyóiratban, a Várad folyóiratba, a Brassói Lapokban, a Reggeli Újságban, a “7torony” irodalmi magazin antológiáiban (2010-2016), a Holnap Magazin antológiájában, a Holnap Magazin nyomtatott mellékletében, az Irodalmi Jelenben, a kolozsvári Tribunaban, a bukaresti rádióban és máshol.” A világháló adta lehetőségekkel élek: Lenolaj irodalmi és kulturális műhely A Hetedik Héttorony irodalmi magazin MagyarulBabelben CINKE Holnap Magazin PIPAFÜST Szabad szalon Penna magazin Bukaresti rádió AlkoTÓház Weblapom: http://boerpeterpal.blogspot.com/