Nagy Horváth Ilona : Most szólok!

Héttorony találkozó – SZEGED

Kedves Nép!


Amint az alcímben és a mellékelt ábrán olvashatod, idén ősszel is héttoronytalálkozunk SZEGED városában. A légyottot Kovács Ági és Jagos István Róbert közbenjárásával fogjuk nyélbe ütni (a gyengébb szövegértőknek: tehát nem őket, hanem a találkozót) a nagy sikerre való tekintettel a már bejáratott tavalyi helyszínen.
Esőt idénre sem kértünk, és ezúttal szeretettel várjuk a gyengébb orgánumú előadókat is, hiszen tornyosulásunk hírére a repülőnapot más időpontra tették. Hát nem nagyszerű? Hát de!

Foglaljuk össze:

2017. szeptember 9.

SZEGED

Kálvária sugárút 10.

“KIK”
https://www.facebook.com/KalvariaKIK/


és akkor a gyengénlátóknak is:


2017. szeptember 9.

SZEGED

Kálvária sugárút 10.

“KIK”
https://www.facebook.com/KalvariaKIK/

 

program:


16:00 – Gyülekező
17:00 – Köszöntő beszédet mond Serfőző Attila a Héttorony Magazin főszerkesztője.
17:05 – A Héttornyos tagok műveinek felolvasása
19:00 – Open Mic – szabad felolvasás
20:00 – Varga Norbert koncert


 

 

 

 

Szerző

Cím

Előadja

1.

 Bereczki Gizella

 Spinning

 Bereczki Gizella

2.

 Kőszeghy Miklós

Babits + saját

Kőszeghy Miklós

3.

 Győri Irén

5.

 Nagy Horváth Ilona

 

 Nagy Horváth Ilona

6.

 Bátai Tibor

 

 

7.

 Konkoly Juci

 …rám dobott inged  Konkoly Juci

8.

 Radnai István

 

9.

 Kátya Portoro

 

 

10.

 Vaskó Ági

 Ma sem loptam

 Vaskó Ági

11.

 Pápay Aranka

 Karcsika

 Kőszeghy Miklós

12.

 Serfőző Attila

 Ott várlak

 Serfőző Attila

13.

 Kisslaki László

 

 

14.

 

15.

 Kovács Ági

 

16.

 Jagos István Róbert

 

 

17.

 Ernst Ferenc

 

 Ernst Ferenc

18.

Horváth István

 

Horváth István

19.

 

20.

 

 

21.

 

 

22.

 

 

 

23

 

 

 

24.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Legutóbbi módosítás: 2017.09.10. @ 15:12 :: Nagy Horváth Ilona
Szerző Nagy Horváth Ilona 315 Írás
Bemutatkozó /DÉEMKÁ - Elágazások antológia/ Hozzávetőlegesen 2008-ban dezertált konyhaszolgálatos: Nagy Horváth Ilona. Precízebben: született Nagy Ilona, elálélt úgy száz évig, majd egy mérsékelten csendes lázadással újjászületett mint Nagy Horváth Ilona, amikor is klaviatúrt ragadva elkezdett önkifejezni vagy mi. Lőn forradalom, szabadságharc, szabadság… harc… Kívülről nézvést valami ilyesmi. Bentről bonyolultabb. Azt hiszem, leginkább mégis szabad vagyok. Egyedül magam határolom magam, ugyanúgy tartozom mindenkihez, ahogy senkihez. Nem hiszek sem a korban, sem a vérben, az emberekben hiszek, s ennél fogva semmiképp nem nekik, egyedül magamnak. Emberi természetem szerint ezért aztán magamhoz és a magaméihoz tartozom a legszilárdabb kötelékekkel, így ha finoman akarunk fogalmazni, márpedig egy antológia megtisztelő mezőnyű sűrűjében miért ne tennénk, kötődéseimből – egy sima, egy ordított… - nem jönne ki túl hosszú sál, még lustával szedve sem. No ezen rövid, mondhatni szűkre szabott sál fojtogatásában hörgöm, hajigálom, szerkesztem, álmodom, illesztem, jajgatom, bogozom, szaggatom össze írásaim, csapongó – fentebb cizelláltabb megfogalmazásban szabadnak aposztrofált – valómnak megfelelően mindenféle jármódban, ahogy épp a kedvem hozza, időmértékben, szabadlábon, szimultán, spontán és mindenhogy, azért a korty levegőért, amit ilyekor nyerek. Vezérelvem, hogy az embernek ne legyenek elvei, gondolatai legyenek. Katonagyerek voltam – szoktam még elmondani, látszólagos, de leginkább időszakos terminátorságom soványka magyarázataként, hiszen mikor még csak én tudtam, hogy vagyok, anyám, apám katonaként szolgálta a hazát. Suttyomban fogantam és állítottam össze magam belőlük, lett is meglepi: nem elég, hogy a testvéremnek csak féltestvére lettem, még csak nem is keresztelhettek Jóskának. Némi vállvonogatás után anyám nevét kaptam, meg a nővérem ruháit. Ilyesformán a már igen korán igen alacsony népszerűségi indexemre való tekintettel hamar természetes lett, hogy a fegyvert mindig, minden körülmények között fel kell venni, és nem tenni le, amíg egyvalaki is áll. Nagy meggyőződéssel szoktam bemutatkozó gyanánt lerángatni magamhoz József Attila sorait: „ s szivében néha elidőz a tigris meg a szelid őz”, mert noha az őzet eleddig nem látta senki, jelentem, én hiszek az őzben. És bár a külvilág számára még ez is felfedezésre vár, mondhatni, titok: valójában királylány vagyok.