Bódi Laura : Új élet kezdődik: ÖTÖDIKES lettem!

Ezt a tanévet nagyobb izgalommal és kíváncsisággal vártam, mint az előzőket. Sok új helyzet és feladat vár rám, hiszen ötödikes lettem.

 

Hogy mit várok ettől az évtől?

 

Több kihívást, mert új tantárgyakat fogok tanulni, és bízom benne, hogy lesz köztük olyan is, ami érdekelni fog. Magyart eddig is tanultam, és szerettem is, de pl. a földrajz új lesz, és bízom benne, hogy kedvelni fogom.

 

· Mozgalmasabb napokat,

  mivel felsőben már nem egy tanteremben éljük az életünket. Igaz, kényelmes volt alsóban egy tanterembe becuccolva élni, de én kíváncsi vagyok a vándorlás okozta változásra. Remélem, képes leszek mindig odafigyelni a be- és kipakolásoknál, és nem fogom elhagyni a tanszereimet két terem között.

 

· Alkalmazkodóképességünk megerősödését:

  Felsőben a legtöbb tárgyat más tanár tanít. Meg kell ismernünk mindegyiket, és meg kell tanulnunk alkalmazkodni hozzájuk. Nyilván minden tanár másképp kezeli a gyerekeket, és mások az elvárásaik a tanulással kapcsolatban is. Bízom benne, hogy sikerül hamar kiismernem a tanáraimat, és sikeresen alkalmazkodni hozzájuk. Talán ez a legnagyobb kihívás ebben a váltásban.

 

· Önállóságom tovább fejlődését.

  Én már negyedikben is egyedül jártam haza délután, így az nem újdonság, hogy ez most is így lesz. Új feladat viszont, hogy már nem a suliban, a tanító néni felügyelete alatt kell elkészítenem a házi feladatot, és megtanulni a leckét, hanem itthon, egyedül. Egyelőre nekem jól bevált az a menetrend, hogy ebéd után, ahogy hazaérek, csak egy rövid pihenőt hagyok (megsimizem a cicákat, megnézem a hörcsögömet…), és már ülök is le az asztalomhoz megcsinálni a leckéket, ha kell, tanulni, és bepakolni másnapra. Eddig minden nap sikerült úgy összehozni, hogy mire anyukám hazaér a munkából, én már teljesen készen legyek a sulis tennivalóimmal.

 

· Az osztályközösség változását.

  Sajnos negyedik végére kicsit szétestünk, nem voltunk épp a legjobb csapat, de reménykedem benne, hogy az új osztályfőnökünk, és az új kihívások kicsit felrázzák a társaságot, és minden gyerekre jó hatással lesznek. Jó lenne egy vidám hangulatú, összetartó közösségben tölteni a következő négy évet!

 

       

 

Legutóbbi módosítás: 2017.09.10. @ 16:46 :: Bódi Laura
Szerző Bódi Laura 5 Írás
Bódi Laura vagyok, 13 éves. Hetedik osztályba járok. Eddig mindig kitűnő voltam. Rengeteget olvasok, sokszor járok könyvtárba. Nagyon szeretek írni, ezért regisztráltam a Héttoronyba. Két kedvenc sportom a röplabda és a lovaglás. A röplabdát 2 évig csináltam, a lovaglást 6. éve tanulom. A röplabdát már versenyszerűen űztem. Nagy állatbarát vagyok, a bogarakon, rovarokon kívül minden állatot szeretek. Izgatottan várom visszajelzéseiteket!