Dobrosi Andrea : Az vagy…

 

Próbáltam más arcára is,

mint mikor nincs fogkeféd –

nekem egyik talp se tetszik,

miért kellene fenék?

 

Mert az vagy, ahonnan nézed,

ahonnan építed magad –

ilyen a testépítészet,

rangsorolja az izmokat.

 

Nem állok kézen miattad,

nem változtatom az irányt –

ki a látképet tagadja,

csak a saját tükrébe lát.

 

——————-

Természetesen nem kizárt, hogy a hiba az én készülékemben van, de az első strófában nem sok értelmet tudtam felfedezni. Kérek hozzá némi magyarázatot, hátha összeáll a kép. Köszönöm.

———————-

Köszönöm a leveleid. Próbáltam ráilleszteni a verset a magyarázatra és fordítva. Nekem továbbra se lett egyértelmű. Mármint a magyarázat természetesen logikus, és minden rendben van vele, de a vers akkor sem tudta azt mondani, amit immár tudtam, hogy mondani akar. Ezért aztán megmutattam szerkesztőtársamnak, aki szintén nem értette, így aztán megkapta a megoldó kulcsot is. Nála se jött össze a szöveg a magyarázattal. Szóval az első vsz-ot egyhangúlag leszavaztuk.

A maradék? A maradék talán jó lesz, bár a záró rím elég szerény hangzásúra, tompára sikeredett.

 

 

 

Legutóbbi módosítás: 2014.08.05. @ 17:24 :: Dobrosi Andrea
Szerző Dobrosi Andrea 0 Írás
Dobrosi Andreának hívnak, a múlt században születtem. Írok verseket, néha prózát. Mintegy 25 éve. Szeretek tartozni valahova, persze nem mindegy hova. Az azonos érdeklődési kör ezen előrelendít valamelyest, de fogékony és nyitott természet lévén könnyen beilleszkedek. Nincsenek különösebb terveim az írással, de életem része lett. Úgy érzem, ez jó így, hiszen a mindennapok őrlőfogai közt legalább van valami, ami élvezetet nyújt a számomra. Kedvenc költőim a Nyugatosok és az erdélyi klasszikusok, de kortárs irodalmat is gyakran olvasok. A számítástechnika által publikálási lehetőségeim kiterjedtek, s ennek széles spektrumát bizony ki is használom. Írok a http://www.kalaka.com/ címen megjelenő irodalmi újságba, de a http://retsag.net/ oldalon megjelenő Börzsönyi Helikonba is, ezen kívül verseim megtalálhatóak a http://iroklub.napvilag.net/ valamint a http://lancolat.blogspot.hu/ és a http://www.fullextra.hu/ portálon. A Facebookon a Holdpehely – az irodalmi fényforrás nevű csoportot vezetem