Boér Péter Pál : Hogy is van hát ez a nagy hogyisvanság?

 

 

András nyelt és megint csak nyelt, mint ahogyan általában szokta, hiszen József létére lemanfrédozták, pedig ő egyértelműen Marcell, és ez az egész, ahogy van kibírhatatlan. Befelé sírt izidorságában, amiért őt, az egyszerű Guidót így ki lehetett gyulázni. Világosan Gerébként, már-már verébnek érezte magát, ez a szegény Vidor, aki nem tud vidulni, még a Vencel téren sem. Hiszen, hát egyszerű Vince ő, akkor miért ez az utolsó, aljas, leosztályozó leoszkározás?

 

Szegény jó – egyértelműen Nándor nevű – hősünk, zsebéből kihalászott egy Özsébet, és önmagában is zaklatottan, Zalánunk futásnak eredt.

 

Majd Mariskánk, hirtelen homlokon csapva magát eldöntötte, hogy Jancsi nélkül nem működik a sütőipar mézeskalácsos ágazata! Ezért, a nevére oly következetes hidegrázással vigyázó Lajostilda, döbbenetesen hosszú – négy másodpercnyi – vívódás után, egy megfontolt mézeskalácsos eljuliskásodást eszközölt.

Legutóbbi módosítás: 2013.02.24. @ 19:08 :: Boér Péter Pál
Szerző Boér Péter Pál 755 Írás
Nagyváradon születtem, 1959-ben. Nem mondhatnám, hogy kesztyűs kézzel bánt volna velem az élet, de még a szorítóban vagyok! Családtagjaim hiperoptimistának tartanak, azt hiszem nem véletlenül. A humort – ezen belül a szatírát, abszurdot – és a romantikát egyaránt kedvelem. Empatikusnak, toleránsnak gondolom magamat. Egész életemet Erdélyben éltem, élem. Anyám révén erősen kötődöm a székelységhez, de Ők már csillagösvényen járnak Apámmal. Nagyon érdekel a teológia, filozófia, nyelvek, irodalom, és sok egyéb. Fiatalon kezdtem verseket írni, ám a rövid próza vált a nagy kedvenccé. Köteteim: 2010 – “Nagyító alatt” – novelláskötet 2011 – “Le a láncokkal” – novelláskötet 2012 – “A nonkonformista” – novelláskötet 2013 – “Engedélykérés”- novelláskötet 2013 – “Megtisztult ablakok” – regény 2016 – "Fenyőágon füstifecske" – regény 2017 – "Ködös idill" – két kisregény 2018 - "Szabályerősítő" (Válogatott novellák) - e-book Írásaim jelentek meg a Bihari Naplóban, a Reviste Familiaban, a Comitatus folyóiratban, a Várad folyóiratba, a Brassói Lapokban, a Reggeli Újságban, a “7torony” irodalmi magazin antológiáiban (2010-2016), a Holnap Magazin antológiájában, a Holnap Magazin nyomtatott mellékletében, az Irodalmi Jelenben, a kolozsvári Tribunaban, a bukaresti rádióban és máshol.” A világháló adta lehetőségekkel élek: Lenolaj irodalmi és kulturális műhely A Hetedik Héttorony irodalmi magazin MagyarulBabelben CINKE Holnap Magazin PIPAFÜST Szabad szalon Penna magazin Bukaresti rádió AlkoTÓház Weblapom: http://boerpeterpal.blogspot.com/