Szilágyi Hajni - Lumen : Kaleidoszkóp

🙂
„Előhangolódó” … – Toronytalálkozóra vitt írásom… – amihez „elkoboztam, felhasználtam, elrejtettem” egy-két-há… toronylakó írását… – hisz ezek is mi vagyunk 🙂

A képek pedig… önmagukért beszélnek 🙂

 

 

 

Bátai Tibi maga elé révedve teszi fel a költői kérdést – „Ki lesz majd bátor elsőként csempészni indiszkrét kérdést a menetrend szerint útjára bocsátott palackpostába?”

Mara fürkésző tekintettel, kezében tollal és egy lappal keresi a megfelelő riportalanyt. Tiva előtt áll meg – „No, akkor figyelj, mesélek! De ne aludj el gyorsan, mert én reggelre szó szerint elpárolgok, s ki tudja, mikor találkozunk megint! Mondjuk, képzeletben elviszlek egy utazásra, egy olyanra, ahogyan én járom a világot. Elkészültél, indulhatunk?

Tiva mosolyogva néz Marára  – „én, aki gondol és gondolva van, senkitől sem zavartatva (na, jó, van itt még egy tarka macska, aki persze szintén én vagyok). Szóval:..„ –  ez a palackposta most elúszott .

Zsó az udvaron áll, s közben próbál hangolódni a társaságra – „Játszol. Játszom. Te velem, én érted. Magad alkotta szabályok szerint, neked tetsző időben és térben.”

Hmmm, hmmm vigyázz Zsó… – „Kedvencem a szabadesés; kötelező – semmi. Ideje, már a fizikát komolyabban venni: …” – kapja fel fejét Gyuri az időre és a térre, a szerkesztő, a tanár, az élet mélységes filozófus toronyőre.

„Ember nem függhet révedőn szavakból szőtt cérnaszálakon …” – int szigorú tekintettel István, Horváthék fia, miközben szakállát simogatja.

Igazad van Gyuri, mosolyog ágota, s közben táskájából valami fura dolgot tesz az asztalra. Nézd István  -„Gyűszűbe gyűjtsd a világ jóságát, meglátod, marad hely bőven. Nekünk.” Khmmm – köhint egyet Ilcsi … – „Válaszolni akarok neked, kutatok a zenetárban, valami cizellált felelet után,…” de míg Ilcsi a válaszokat keresi, kutatja egy tábla csokiban, a csendet Kislaki töri meg, ki épp rágyújt egy pipára, azaz egy kárpátiára, majd két szippantás között felkiált …- Atyavilág, ez nem is kárpátia… – „Mi ez a hülye vicc, kérem?…” Ildikó Kislaki elé áll, fejét csóválva… „Az erő milyen parányi! Akarat dönti el megéri-e? Lentről nehéz ezt kitalálni…”

Ica kinéz az ablakon és csendesen Ilonhoz szól… -„éjfél lehet talán…a szomszéd ház falán imbolygó kísértet-fények…” Jaj Icám, még csak dél van – nyugtatja Ilon – gyere ülj mellém, látod, mutat körbe Ilon...- „erre vágytam erre a csendre, a nap árnyékára a vadgalamb dalára…  „Ne lógasd az orrod! Emeld fel tekinteted! Olyan gyönyörű ott minden! – öleli át Pulai éva Icát.

Zsolt, ki nem széllel érkezett az ajtóban állva, egyik lábáról a másikra, érzi valahogy csak el kéne kezdeni. órájára néz, keres egy tekintetet, majd megszólal Letelt a szolgálat, jön a számadás, hátra van még az utolsó, nagy előadás!” Nóri érzi, hogy Zsolt egy kicsit zavarban van. Ez-két jó szóval, és egy kis erősítővel a társasághoz invitálja „összekoccant láncszemek téblábolnak előttem. Ki látott még ilyet; közünk van egymáshoz. énekemben dalra keltek, dúdoljunk együtt!” Inkább Nóri… -„Nyisd ki az ablakot, zengjen szelíden a hajnali csend…” – szólal meg Szilágyiék lánya Hajni.

Miklós mosolyog a társaságon „Mily öröm, ahogyan összecseng a világ.”

Ej, ne izgulj Zsolt komám, nézd csak…- „ Oldottan feszült figyelés. Nincs más gond. Takar a csend…” – jelzi jelenlétét mosolyogva ki dudás, de nem az első és nem is a második, hanem a mi Sanyink. „Hahó! Mi ez a vízcsobogás-zaj ott, ahol nincs is folyó?” – néz körbe székre állva az apró Iboly – lehet az eső esik odakint? – Csak közelít a fény a Föld fele, mikor elindul a Kedves.” szólal meg Nórira nézve egy csendes, szerelmes Attila ember. így van ez – „Az egyiknek dübörgés, a másiknak nesztelen hídon átsuhanás…” – kontráz Sándor irodalmi hangon szólva, felejtve az SQL nyelv útvesztőjét.

Lázadóan, morgolódva Avi nézegeti a tányérjára került párolt zöldséget – „Még mondja valaki, hogy a vegetáriánusok hosszú életűek lesznek.” – könyörgöm ezek, hogy kerültek az én tányéromra?

De jön Attila a megmentő, kisNagyFőnök egy adag tarhonyával és pörkölttel a kezében…- Jaj gyerekek ne heveskedjetek, minden perc fontos. Le a bokszkesztyűt, elő az irodalmat, én hoztam kanalat, hisz …- „Nem növekszik a távol, s a fény sem számol hitvány éveket, / friss, ropogós érkezett / elszunyókál a heves indulat is…”

 

és a képek… :)))

 

https://picasaweb.google.com/118399619467183716700/20120623?authuser=0&authkey=Gv1sRgCM7Azcnvr_6jdQ&feat=directlink&gsessionid=agBewL7Y1-CuQ3wv8BTR3Q

Legutóbbi módosítás: 2012.06.24. @ 11:55 :: Szilágyi Hajni - Lumen
Szerző Szilágyi Hajni - Lumen 0 Írás
"Elárvult tornyok közt sziszeg a hazug szél. Te is egykor belekapaszkodtál. Most egymásra nyílnak-záródnak a holnapok, mindenki indul, érkezik, pedig se ablak, se ajtó. Szakítsd ki gyermeked a hajnalok sötét verméből, vigyázd álmait, de ha füstös ősz marja a szemed, ne akarj hős lenni. Ne Istent játssz vele. Légy menedéke. Csend. Erdő. Hegy. Szakadék. Híd, és ő átkel földszagú szíveden, csak engedd… ( játszani itt maradt gyermeked )"