Boér Péter Pál : Zúzmara

 

Lágy lánysikolyok, pöttyös körítésében suhogtak a dögütések. Teke, aki mindenkor egy nyakába kötött vadászlámpát lógatott bizsu helyett, nem pontosan fogta fel a szabályokat. Különben, jó pókeres volt, fütyült minden, selyemlabdányi játéktól eltérítő hadműveletre. Játszott mát fogpiszkálóban, gyufaszálban és kemény aprópénzben. Néha, falfúró hangutánzás volt a tét, fekvőtámaszokkal, extrém helyzetben.

Most valami dögütés… Szeretett tanulni, jobban örült volna, ha láthatja, miben áll a vesztes büntetése, de az első partit ő hervadta le. Csákányfej, aki a nevét nem tudni honnan kapta, szorított kettőt csuklóvédőjén, aztán elkezdte – kívánságra, jobb, vagy bal vesére -osztani, nyereményét a vesztesnek. Teke érző idegeire neuronnyilak záporoztak, de mielőtt a földre zuhant volna túlérzékenységétől sárgultan, már jött is a másik parti. Szándékosan passzolt, két párral. Nem akart rizikózni, a sejtelmesen mosolyogót, és az agyonszomorodottat, felváltva, és kiszámíthatatlanul játszotta el. Így, soha senki nem tudta, mekkora az átrázás halmazállapoti tömörülése , és a kezeiben tartott lapok, mint nem látott dinnyebelsők, vajon szépek-e, vagy ütésre valók. Teke, egy életre megjegyezte, itt veszíteni nem szabad! Inkább, két kötött sapkával, és bundás dzsekivel járja a nyarat – sajátosan -, napszúrás ellen! Csákányfejnél, egyszer volt dögütés behajtás.

Biztosra ment, óvatos taktikával, és amolyan Ludas Matyi borzas változatában, háromszor sújtotta vissza, a felvilágosítás nélkül kapottakat. Csákányfej, nyöszörögve mosolygott, de a második szériánál, már pepita medve szerepet is vállalt volna, főkötőben, fejhangú énekléssel. Kínjában, még mindig vicsorogva vigyorgott.

A harmadik osztaléknál, kézilabdás technikával időt kért, és Zsebi baba bújával heveredett végig a heverőn. Lánykáék, akik pletyi-tollászkodtak, és hajat göndörítettek közben, egy szájcsücsörítés, és két nyelvnyújtás után, Tekét lesúrolták.

Elérkezett, Csákányfej szalagos dobozban csomagolt fájdalomdíja, és a sápatag tag, még megpróbált macsó gorillafejet csákányítani, mielőtt összeomlott volna. A lányok ugyanis nem Tekét marasztalták el, túl súlyos ütései miatt, nem is Csákányt emelték pajzsra, virágözönbe. Talán, az egész fiús marhaságból, semmi mást nem érzékeltek, csak hogy őket, valami kártya izé miatt, ami legalább annyira lükeség mint a foci, elhanyagolták.

Tekének, egy hónap után múltak el a fájásai, állítólag ez ilyen helyzetben, normális vajúdási idő. Csákányfej hosszú mosolya, jóval több homokszem lepergése után egyenesedett ki, a fájdalom göndörületéből. Bár ő volt a kezdeményező, soha többet nem tette kockára saját veséjének püfölését, egy valószínűtlenül kétes két esélytől.

Attól a naptól kezdve, a partinkénti bankösszegnek számító, öt hajszál kitépésére váltott, mert mégis csak megilleti valami öröm a nyertest, főleg ha ő az, gondolta. Ma, nyíratlan kopaszsággal járja útjait.

Legutóbbi módosítás: 2019.08.15. @ 11:31 :: Boér Péter Pál
Szerző Boér Péter Pál 755 Írás
Nagyváradon születtem, 1959-ben. Nem mondhatnám, hogy kesztyűs kézzel bánt volna velem az élet, de még a szorítóban vagyok! Családtagjaim hiperoptimistának tartanak, azt hiszem nem véletlenül. A humort – ezen belül a szatírát, abszurdot – és a romantikát egyaránt kedvelem. Empatikusnak, toleránsnak gondolom magamat. Egész életemet Erdélyben éltem, élem. Anyám révén erősen kötődöm a székelységhez, de Ők már csillagösvényen járnak Apámmal. Nagyon érdekel a teológia, filozófia, nyelvek, irodalom, és sok egyéb. Fiatalon kezdtem verseket írni, ám a rövid próza vált a nagy kedvenccé. Köteteim: 2010 – “Nagyító alatt” – novelláskötet 2011 – “Le a láncokkal” – novelláskötet 2012 – “A nonkonformista” – novelláskötet 2013 – “Engedélykérés”- novelláskötet 2013 – “Megtisztult ablakok” – regény 2016 – "Fenyőágon füstifecske" – regény 2017 – "Ködös idill" – két kisregény 2018 - "Szabályerősítő" (Válogatott novellák) - e-book Írásaim jelentek meg a Bihari Naplóban, a Reviste Familiaban, a Comitatus folyóiratban, a Várad folyóiratba, a Brassói Lapokban, a Reggeli Újságban, a “7torony” irodalmi magazin antológiáiban (2010-2016), a Holnap Magazin antológiájában, a Holnap Magazin nyomtatott mellékletében, az Irodalmi Jelenben, a kolozsvári Tribunaban, a bukaresti rádióban és máshol.” A világháló adta lehetőségekkel élek: Lenolaj irodalmi és kulturális műhely A Hetedik Héttorony irodalmi magazin MagyarulBabelben CINKE Holnap Magazin PIPAFÜST Szabad szalon Penna magazin Bukaresti rádió AlkoTÓház Weblapom: http://boerpeterpal.blogspot.com/