Boér Péter Pál : Irányadás

 

 

A kolbásztöltelékbe kúszás, sertésügyileg nem rengető vágy. A röhögés szabálytalan, farokszerű kunkorításával, visításba tudnak esni gondolatától is. Pedig, ha tudnák ezek a jó étvágyú, szép kövér mindenevők, micsoda – moslékot meghazudtoló – ínyencségről maradnak le, talán nem csak önként és dalolva, hanem karám szétsikítással követelnék önnön kolbászosításukat.

A sertés társadalom – ha egyáltalán beszélhetünk ilyenről, hiszen elszigetelt, két-három fős öröklakásokban élnek, a nagyüzemi csoportosulások számosabbak -, nem az intelligencia hátborzongató túltengéséről híres. 

Azt a tényt, hogy önnön elkolbászosodásuk bemenetelése utáni, saját felhabzsolásra, valamely életmentő beavatkozás kapcsán képtelenek volnának, nem gondolják végig.  Az életmentő beavatkozás nem elszólás! Megmentik őket az élettől – mint tudjuk -, ezért mi, kolbászszerető, sertésbarátok, számtalanszor jobban tennénk, ha megkóstoltatnánk velük azt, amitől egyből töltőbe vágyódásuk lehetne.

Különösebb macera, ellenállás és dobhártya égető sikítás nélkül kérnék a gazdit, „légyszi-légyszi-légyszi, tegyél kolbászba, hogy finomat ehessek”.

Ha valaki meg akarja próbálni a rábíró recept alkalmazását, ami szerintünk biztosan beválik, tegye. Ne girhes kismalac korban, hanem szűk huszonnégy órával a kolbászkészítés tervezett időpontja előtt. További hasznos előzetes, ha tüll ruhába öltözött, legkisebb leányzó dobálja be a frissen sült beetetőt, fül vakarásözön kíséretében, majd a visongva kolbásztöltőbe mászást követelőknek, mosolyogva mond egy határozott disznó igent. Ez úgy hangzik, ezen az idegen nyelven, hogy röf. Talán többször is megismételheti és megfelelő pszichoterápiás ráadással – magunk között agymosással -, azt is elérheti, hogy a sertések munkaigényes levágásától megszabaduljon. Saját magukat dolgozzák majd serpenyőbe.

 

 

 

 

 

Legutóbbi módosítás: 2012.03.16. @ 15:57 :: Boér Péter Pál
Szerző Boér Péter Pál 755 Írás
Nagyváradon születtem, 1959-ben. Nem mondhatnám, hogy kesztyűs kézzel bánt volna velem az élet, de még a szorítóban vagyok! Családtagjaim hiperoptimistának tartanak, azt hiszem nem véletlenül. A humort – ezen belül a szatírát, abszurdot – és a romantikát egyaránt kedvelem. Empatikusnak, toleránsnak gondolom magamat. Egész életemet Erdélyben éltem, élem. Anyám révén erősen kötődöm a székelységhez, de Ők már csillagösvényen járnak Apámmal. Nagyon érdekel a teológia, filozófia, nyelvek, irodalom, és sok egyéb. Fiatalon kezdtem verseket írni, ám a rövid próza vált a nagy kedvenccé. Köteteim: 2010 – “Nagyító alatt” – novelláskötet 2011 – “Le a láncokkal” – novelláskötet 2012 – “A nonkonformista” – novelláskötet 2013 – “Engedélykérés”- novelláskötet 2013 – “Megtisztult ablakok” – regény 2016 – "Fenyőágon füstifecske" – regény 2017 – "Ködös idill" – két kisregény 2018 - "Szabályerősítő" (Válogatott novellák) - e-book Írásaim jelentek meg a Bihari Naplóban, a Reviste Familiaban, a Comitatus folyóiratban, a Várad folyóiratba, a Brassói Lapokban, a Reggeli Újságban, a “7torony” irodalmi magazin antológiáiban (2010-2016), a Holnap Magazin antológiájában, a Holnap Magazin nyomtatott mellékletében, az Irodalmi Jelenben, a kolozsvári Tribunaban, a bukaresti rádióban és máshol.” A világháló adta lehetőségekkel élek: Lenolaj irodalmi és kulturális műhely A Hetedik Héttorony irodalmi magazin MagyarulBabelben CINKE Holnap Magazin PIPAFÜST Szabad szalon Penna magazin Bukaresti rádió AlkoTÓház Weblapom: http://boerpeterpal.blogspot.com/