Boér Péter Pál : Lényeg

 

Értelmem képtelen lényege, sötétből kiugró, vesztes hordák zavarában, lankadtan, süpped egyre mélyebbre. Létem rétegének többes irritációját, korhely lépések nem hátráltatják. Előre hát, hősi, fokozottan katonás rendemben, csak úgy magányosan, a vakvilág felhőtlen – tompuló zajt is nélkülöző -, egyetlen vert seregem élén. Valahová, a remeték kincsének magányosságát meglelő szerpentin kőúton… ösvényen, nem autópályán!

Vágom a csapást, kövek között, korbáccsal serkentett rabszolgák nyomában. Verítékszagtól lüktet? hegyoldal keservin, kilátók százain mulatnak. Dobolják tompán, ronda ellensereg, ocsmány harcba hívó ritmusát.

Lepereg rólam minden harcra hívás. Küzdök hívás nélkül. Reszkess ellenség! Remélhetsz kegyelmet is a hegytető zugán, klastromok nyugalmában. Cellák sötétjéből, sajgó remeteként, szívós magányban ülök. Ne zargassatok, nem vagyok játékszer és nem is félek! Csekély provokációt sem kérek, megyek utamon. Egyszer – ma, holnap vagy évek múlva – célba érek… nemcsak képletesen.

Legutóbbi módosítás: 2011.11.17. @ 18:36 :: Boér Péter Pál
Szerző Boér Péter Pál 755 Írás
Nagyváradon születtem, 1959-ben. Nem mondhatnám, hogy kesztyűs kézzel bánt volna velem az élet, de még a szorítóban vagyok! Családtagjaim hiperoptimistának tartanak, azt hiszem nem véletlenül. A humort – ezen belül a szatírát, abszurdot – és a romantikát egyaránt kedvelem. Empatikusnak, toleránsnak gondolom magamat. Egész életemet Erdélyben éltem, élem. Anyám révén erősen kötődöm a székelységhez, de Ők már csillagösvényen járnak Apámmal. Nagyon érdekel a teológia, filozófia, nyelvek, irodalom, és sok egyéb. Fiatalon kezdtem verseket írni, ám a rövid próza vált a nagy kedvenccé. Köteteim: 2010 – “Nagyító alatt” – novelláskötet 2011 – “Le a láncokkal” – novelláskötet 2012 – “A nonkonformista” – novelláskötet 2013 – “Engedélykérés”- novelláskötet 2013 – “Megtisztult ablakok” – regény 2016 – "Fenyőágon füstifecske" – regény 2017 – "Ködös idill" – két kisregény 2018 - "Szabályerősítő" (Válogatott novellák) - e-book Írásaim jelentek meg a Bihari Naplóban, a Reviste Familiaban, a Comitatus folyóiratban, a Várad folyóiratba, a Brassói Lapokban, a Reggeli Újságban, a “7torony” irodalmi magazin antológiáiban (2010-2016), a Holnap Magazin antológiájában, a Holnap Magazin nyomtatott mellékletében, az Irodalmi Jelenben, a kolozsvári Tribunaban, a bukaresti rádióban és máshol.” A világháló adta lehetőségekkel élek: Lenolaj irodalmi és kulturális műhely A Hetedik Héttorony irodalmi magazin MagyarulBabelben CINKE Holnap Magazin PIPAFÜST Szabad szalon Penna magazin Bukaresti rádió AlkoTÓház Weblapom: http://boerpeterpal.blogspot.com/