Bősze Emil Miklós : Vihar a Mátrában – vihar az emberben — 726. —

A Mátrába vivő buszpályaudvar várótermében még vihar el?tti volt a csend, és senki nem gondolt a küszöbön álló és ott leselkedő viharral…*

 

A Mátrába vivő buszpályaudvar várótermében még vihar előtti volt a csend, és senki nem gondolt a küszöbön álló és ott leselkedő viharral.

A váróterem legyei mind egytől-egyig nyughatatlanok voltak, mint akik az esti eligazítást várják — mindeközben meg kíváncsian lesik — a Bátor légy folytatásos adását, melynek most ezen buszpályaudvar ad otthont.

Magam nem kívánok szerepelni az adásban, mégis ott legyeskednek hívatlanul körülöttem.

A rettenetes vihar azonban már itt van, s az épület tetőzetének bontásával foglalkozik — valamint a buszpark légkondicionálásán próbál meg állítani, miközben ide-oda hajigálja könnyűszerrel az autóbuszokat.

Nyilvánvalóan mindenki a váróterembe szorul, hol elkezdődhet egy végtelennek tűnő várakozás.

Egy ceruzaelemeket áruló nő jelenik meg, és úgy kínálja elemeit, hogy abban benne van teljesen, egy egész/en/ elrontott élet.

A nő szemeiből azonban nyomban rád ismerek, de nem értem, hogy miként kerülsz megint a leglehetetlenebb helyzetekben is mellém/?/.

A pénztárhoz megyek, hogy két jegyet váltsak a Mátrába, ám már csupán egyetlen szabad hely maradt, s álló utas meg újabban nem utazhat autóbuszokon — a BKV-t leszámítva.

A pénztárosban azonnal sorsodra ismersz, mely sohasem engedett /téged/ irányomba.

A Mátrában keletkezett rette-netes nagy /szél/vihar nem tudna megnyugodni — benned.

 

Életednek legkedvesebb elemeit, miért is kellett átváltanod ráfizetéses elemkereskedésre?

 

Majd hangszórókon át bemondják, hogy a folytatásban nem indítanak több autóbuszjáratot a Mátrába, a katasztrofális időjárási viszonyokra való tekintettel…

A legyek munkaideje közben lejár, s átadják szolgálatukat a szúnyogoknak, amelyek eligazítás nélkül is képesek ellátni szolgálatul elvállalt feladatukat.

Végigmérem tekintetemmel a váróterem elkeseredett és megfáradt embereit, de Te már nem vagy ott.

Majd egy újabb handlészerű elemárus emelkedik ki az utasok egyforma arcúságából.

Egyenesen felém tart, s nehogy elmulasszam a soha vissza nem térő alkalmat, mivel most egy rendkívüli akció keretében, három darab áráért, két darab elemet kaphatok kézbe – hiszen ilyen ítéletidőben nincs elem utánpótlás /válogatott/, s válogathatok az elemek közül, ugyanis már pusztán két eleme maradt — a kettőből.

 

Befejezem, még mielőtt újabb elemárus érkezne környezetembe.

Közben ráébredek — ha nagy későre is —, hogy emberi természeted elemeinek végkiárusításába kezdtél, melynek készlete úgy érzem kifogyhatatlan.

 

A Mátra túléli a viharokat, s talán magam is túlélem azokat — ellenben a viharutáni csendet már nem fogom tudni megszokni, s az élet valamennyi elemében csak téged foglak keresni —, mint a vihart is átvészelő szárazelemet, melyet könnyeiddel öntözöl meg.

 

 

 

Mátraballa – 2011. jún. 05.

Legutóbbi módosítás: 2011.06.10. @ 10:41 :: Bősze Emil Miklós
Szerző Bősze Emil Miklós 74 Írás
Nagyvárad - Bukarest - Nagyvárad - Budapest... ÃÅj írásaim: http://www.bemiklos3.eoldal.hu Betelt honlapjaim: Korábbi írásaim: http://www.bemiklos2.eoldal..hu Ősírásaim: http://www.bemiklos.eoldal.hu Tanult szakmám fényképészet. Banki aláírásom: e-mail. -_-