Torjay Attila : Javaslat a választások egyszerűsítésére

*

 

Így választások táján az új miniszterelnökünket mindig sok-sok felhajtással, tetemes költséggel, rengeteg eleve teljesíthetetlen ígérgetés kíséretében, rosszindulatú állítások szerint a csillagokat lehazudozva, újraszámlálások mellett szoktuk megválasztani. A mi pénzünkön. Költség és időigényes mindez, nem is beszélve az ország hónapokig történő zaklatásáról.

Mivel nagyjaink közül úgyis mindig a legrátermettebb, legszívósabb, a jég hátán is megélő, és mondhatnánk az égiek által külön figyelemmel kísért szokott nyerni, legjobb lenne egyszerűsíteni az eljárást.

Szerény javaslatom a következő.

Ki kellene nevezni egy tízemeletes épületet az Ország Paneljének, mondjuk Békásmegyeren a Duna mellett, és mint valaha, a választásra összegyűlni a Duna jegén. Ezen a napon az épületet fellobogózni, ahogy illik, és a jelöltek ünnepélyesen kiállnának az első emeleti ablakokba mosolyogva, integetve. Azután egyszerre kiugranának. A Dunáról természetesen ütemes taps, hurrázás, biztatás kísérhetné a jelölteket, és aki épkézláb marad, folytatni szeretné a megmérettetést, az felballag a másodikra. Ugranának újfent, és akik ezután is harcképesek maradtak, azok előtt megnyílik az út a harmadik emelet felé. Így menne mindaddig, amíg csak egyetlen résztvevő maradna sorompóban, ő ott rögtön letehetné a hivatali esküt.

Így nem lenne utólagos reklamáció, újraszámlálgatás.

Kiderülne kik azok, akik legjobb, ha nem ugrálnak.

Biztosított lenne a pártoknál az egészséges mobilizáció.

Jól szórakozna mindenki, esetleg nemzeti ünneppé is lehetne nyilvánítani az esemény napját.

Végre valósággá válhatna a kisebb parlament álma.

Legutóbbi módosítás: 2010.03.25. @ 11:41 :: Torjay Attila