Torjay Attila : A választási szórólapok praktikus felhasználásáról

*

 

 

Bármennyire is szűkös egy ország költségvetése, akár annyira, hogy a politikusok már ígérgetni se nagyon mernek, helyette lajtszámra öntik egymásra politikájuk lényegét, azért a választási szórólapok nem maradhatnak el.

És a választások közeledtével a Tesco, Auchan reklámok mellett szép számmal érkeznek az ilyenek is.

Szépek, színesek, talán még illatosítani lehetne, bár a hozzájuk illő illatot talán nem mindenki szeretné.

És vannak benne a fennálló helyzettel, az illető párt tevékenységével végtelenül kevéssé összecsengő büszke felsorolások, és képek a havi illetményüket mindig felvevő, és el is költő mindenféle pártbéli emberekről, kiknek lelkes munkája nélkül nem tarthatnánk itt.

De mivel itt tartunk, sokan hajlamosak rápillantás nélkül a kukába hajigálni, pedig kár, hiszen bizonyára sok pénzbe kerülnek. Illetve sok pénzünkbe.

Hát nem mondom, hogy feltétlenül el kell olvasni, el kell hinni, ami benne van, a naivabb emberek beleleshetnek. És akkor láthatják, hogy túl sok minden nem változott az utolsó választás óta: hamarosan minden szép lesz, és mindenki felelősségre lesz vonva, akit illet, és visszacsinálva, rendbehozva, rehabilitálva, felcsinálva, patakvér, blablabla.

Ok.

De hát igazándiból mire is lehet használni ezeket?

Egészségügyi célra korlátozottan lehet alkalmas, hiszen merev, csúszik, vastag. Ugyanezért a hagyományos praktikus felhasználási módok /ablakpucolás, kályha begyújtás, macskaalom/ is kilőve, megőrizni meg végképp nem. Talán úgy, hogy mindegyikre szépen ráírni: „ugorjatok ki a negyedikről”, de az meg munkaigényes. Szalonnát csomagolni bele Isten ments’, ki tudja, miféle mérgeket tartalmaz a festék /is/ő

A billegő szekrény alá? Oda meg minek ilyen puccos, színes papír? A TV újság doszt megfelel.

Így jelenleg nincs igazán jó felhasználási lehetősége, de ez nyilván így pazarlás.

Ezért a következőt javasolnám. A jövőben úgy kell ezeket kialakítani, hogy többször felhasználható legyen. Legalább két, de tán három választáson is. A szavazás napján mindenki elvinné magával, és ott kisebb összegért visszavennék, mint az üres sörösüveget, és el lenne raktározva a négy év múlva következő újabb bevetésig. A szöveg úgy is szinte mindig azonos, így ha minden szépen, jól alakul, ahogy lenni szokott, akkor a következő választásnál a szöveg mehetne egy az egyben, legfeljebb áthúzni a pártnevet és újat írni helyette. És vagy maradna a kép is, vagy ha közben lebukott az illető, akkor egyszerűen kihúzni a nevét, vagy eléje írni, hogy hülye. És beírni az újat. Aztán már lehet is kivinni.

Egy kis ország ne pazaroljon.

Legutóbbi módosítás: 2010.03.04. @ 12:29 :: Torjay Attila