Pulai Éva : Bio

 

Mostanában megengedem magamnak azt a luxust, hogy bio-boltban, bio-piacon vásárolt, csak bio-élelmiszerrel táplálom eleddig gonoszul, egészségtelenül gyilkolt szervezetem.

Jaj, ne mondd már, hogy nem érdemlek meg ennyit!

Istenem… Alig négyszeres ára van mindennek, de hát garantáltan BIO.

Igen, igen. Még a bor, és a kis, alkalomadtán fogyasztott finom, mézes, ágyas pálinka is — amivel megkínállak, ha eljössz —, az is bio.

Azt mondod, hogy egy pálinkának teljesen mindegy, milyen gyümölcsből készült, mert párlat? És vitatkozol velem, hogy nincs is olyan pontja kicsiny hazánknak, ahol hosszú évtizedekig ne használtak volna műtrágyát? Bizonygatod, hogy az nem tűnik el ukk-mukk-fukk, egy-két év alatt a földből? Még azzal is győzködsz, hogy mutassak neked egy helyet, ahol a levegő tiszta, és az a szegény szürkemarha, s a garantáltan egészséges zsírtartalmú hájat növesztő mangalica nem slukkol a műtrágyás talajvíztől átitatott fű mellé kis ólmommal teli levegőt?

Illúzióromboló vagy, tudd meg! Miért vagy abban biztos, hogy ekkora paradicsomok, és ilyen hatalmas, ízetlen cukkinik nem nőnek egyszerű alföldi homokos talajon csak úgy, a fólia alatt? (Ami ugye szintén biztosan bio, mint piciny kacsókon a körömlakk…) Miért bosszantasz azzal, nem tűnik-e fel, hogy ami biotermékeket veszek, mind műanyag fóliába van csomagolva? S hogy a kefirem dobozkája sem fából van…

A kétely nem bio írmagját hinted el bennem, honnan a csudából tudom, hogy igaz, amit a boltos mond nekem? Miért kételkednék a szavában? Hiszen ő már csak tudja, hogy az a gránátalma, ami éppen a kosaramba került, egy csepp fertőtlenítőt sem látott, mikor országokon keresztül ideért. Sőt! Ő maga szedte, azért borsos kicsit az ára.

Találtam egy új fodrászt is, aki csak természetes anyagokból készült hajfestéket használ, s ez a természetes platinaszőke hajzuhatag még jobban kiemeli a nyakamban lévő, garantáltan a legtisztább tengerek mélyén tenyésztett, tökéletesen gömbölyű igazgyöngyökből fűzött nyakláncot.

Azért kérlek, hozd be holnap a bio-fából készült iPod touch-omat, mert nagyon unatkozom itt a bio-szalmával tömött matracomon, miközben várom a következő bio-gyógyszer osztását.

Legutóbbi módosítás: 2010.03.26. @ 15:24 :: Pulai Éva
Szerző Pulai Éva 90 Írás
A másik embert először olyannak látod, amilyennek szeretnéd. Megismered olyannak, amilyennek ő szeretné, hogy lásd... Ha én is akarom, megismersz. A híroldalt H.Pulai Évaként állítom össze.