Boér Péter Pál : Kiütés

 

 

A Fecske utca flaszterét koptatva, ábrándozva baktatott András, mikor valaki hátulról vállon veregette. Megfordultában csak egy öklöt látott és zuhant!

Sose bántott másokat, erre nem számított! Érezte, most elveszett… kegyetlenül szenvedett… KO! Minden sötét lett és néma. Csak a dobhártyái vijjogtak.

– Ki volt a támadóm? – kérdezte.

– Feledd el teljesen! – hallotta valahonnan, visszhangként…

Oldalba rúgták…

Szánalmasan igazságtalanul. Úgy érezte, valakinek rabja lett! Elképzelte, amint rendet csinál cellájában.

Örült, ha végre valamit is látott. Valami egyszerre megtörte az akaratát. Vajon, nem elég a vélelem, a félelemhez! De tényleg…?

Pár másodpercnyi eszméletlenség után megpróbált feltápászkodni. Furcsállotta, hogy hallucinációjában egy mocsaras tengeren mennyi lélekvesztő repeszt, magát hajónak képzelve, a nagyon északi Fűbefú által dagasztott vitorlákkal… Fűbefú!? Micsoda név… Vásznak szakadtak, árbócok roppatak ketté. Egymás után süllyednek a dereglyék a mélybe, ahol a fenék iszapja vált örök sírjukká. Soha, senki nem lel rájuk többé… Ám, ha mégis Sohasenki egy kései leszármazottja rájuk talál, tuti olajsejk lesz, vagy nem, attól függően, hogy, akkor kell-e még az olaj… De fura gondolat!

Már mindent hallott és látott…, azt hitte. Csak azt nem tudta, mik azok a piros pettyek abban a nagy fehér mezőben, hisz eddig minden szürke volt, sőt fekete. Még néhány másodperc és rájött, hogy a fehér nadrágját áztatja az orrából patakzó vér.

 

Nem volt még kiütve soha, de így, magához térten, már jobban rálátott az öklösök kiütöttség közbeni érzésére.

Hazatámolygott.

 

Legutóbbi módosítás: 2010.02.23. @ 10:50 :: Boér Péter Pál
Szerző Boér Péter Pál 755 Írás
Nagyváradon születtem, 1959-ben. Nem mondhatnám, hogy kesztyűs kézzel bánt volna velem az élet, de még a szorítóban vagyok! Családtagjaim hiperoptimistának tartanak, azt hiszem nem véletlenül. A humort – ezen belül a szatírát, abszurdot – és a romantikát egyaránt kedvelem. Empatikusnak, toleránsnak gondolom magamat. Egész életemet Erdélyben éltem, élem. Anyám révén erősen kötődöm a székelységhez, de Ők már csillagösvényen járnak Apámmal. Nagyon érdekel a teológia, filozófia, nyelvek, irodalom, és sok egyéb. Fiatalon kezdtem verseket írni, ám a rövid próza vált a nagy kedvenccé. Köteteim: 2010 – “Nagyító alatt” – novelláskötet 2011 – “Le a láncokkal” – novelláskötet 2012 – “A nonkonformista” – novelláskötet 2013 – “Engedélykérés”- novelláskötet 2013 – “Megtisztult ablakok” – regény 2016 – "Fenyőágon füstifecske" – regény 2017 – "Ködös idill" – két kisregény 2018 - "Szabályerősítő" (Válogatott novellák) - e-book Írásaim jelentek meg a Bihari Naplóban, a Reviste Familiaban, a Comitatus folyóiratban, a Várad folyóiratba, a Brassói Lapokban, a Reggeli Újságban, a “7torony” irodalmi magazin antológiáiban (2010-2016), a Holnap Magazin antológiájában, a Holnap Magazin nyomtatott mellékletében, az Irodalmi Jelenben, a kolozsvári Tribunaban, a bukaresti rádióban és máshol.” A világháló adta lehetőségekkel élek: Lenolaj irodalmi és kulturális műhely A Hetedik Héttorony irodalmi magazin MagyarulBabelben CINKE Holnap Magazin PIPAFÜST Szabad szalon Penna magazin Bukaresti rádió AlkoTÓház Weblapom: http://boerpeterpal.blogspot.com/