Czirják Jolán : Yorki helyett liba?!

Többször megfogadtam már, hogy nem teszek fel több verset ide, mert kevés kerül közülük publikálásra, de most mégis megteszem…
Kutyusommal talán meglágyíthatom szigorú lektoraink szívét… 🙂

Kutyám sz?re nagyon hullik,
pedig hát a drága Yorkik
sosem vét’nek ily hibát…
Vettem volna tán libát?!
Annak tolla, hogyha fosztva –
telik véle párna, dunna…
Melegséget adnak “?k” is –
dögönyözhet?k, de mégis –
Maradok kis kutyusomnál,
h? szemébe nézek, és már
nem gondolok semmi másra –
? kell nekem ,hisz barátra
leltem benne, s szeretetre –
Velem marad hát örökre!

 

Joli-kincsem az eleje szuper, a liba-cuccnál elvész a történet bája is, íve is, a végét átírnám a helyedben, talán nem örökre marad szegénykém veled. Rövidebb, frappánsabb poénnal jó lesz ez. És az ajánló nélkül, persze, mert nem rajtunk múlik, mi megy át és mi nem, hanem a versen.

Legutóbbi módosítás: 2010.01.27. @ 09:26 :: Czirják Jolán
Szerző Czirják Jolán 211 Írás
1961-ben születtem, de éveim száma nem egyezik meg azzal a korral, amennyinek érzem magam.... le is szoktam tagadni kb. 10 évet - simán!! :P Nemrégiben váltam el, és most 17 éves - gyönyörű lányommal, és tündéri kiskutyámmal élünk Tatabányán. Csecsemőgondozó a szakmám, de egy bolond betegség miatt leszázalékos "nyögdíjas" vagyok... - mindenem a versírás - és mások műveinek olvasása!!! ÃÂltaluk szinte teljesen egészségesnek érzem magam! A magyar nyelv szeretete mindig is meghatározó volt életem során. Mellettem senki nem beszélhet helytelenül - "nák-ozva, suk-sükölve" - én bizony kijavítom őket ismeretlenül is! Mottóm: "versek nélkül lehet élni, de minek?"