Boér Péter Pál : Orosz rulett

 

 

Az afrikai szavanna közepén, ahol egy oroszlán, név szerint Leon, sok oroszlántársához hasonlóan egész napi sziesztáját élte épp, lógó nyelvvel, lihegve, a hőségtől elkábultan, egyszer csak, mint ködön át, kábán megpillant egy bivalyt, amint pontosan előtte áll. Azt hitte, hallucinál. Éhes volt, az oldala már behorpadt. A bivaly megszólal.

    – Üdvözöllek, kedves barátom…

    – Barátod a hóhér! – mondta Leon. – Az meg én leszek.

   – Azért jöttem hozzád, kedves barátom – folytatta a bivaly -, mert már gyötrelem nézni, hogy mennyi kínnal és stresszel jár a napi betevőd megszerzése. Tegnap is láttam, hogy két kollégám majd szétrúgta a fejedet, és te éhen maradtál. Lelkiismeret-furdalás gyötör, hiszen a mi életünk nyugalma összehasonlíthatatlan a tiédhez képest. A fű nem üvölt, nem rúg, nem fut el. Tény, hogy az őr kollégáknak miattatok picit éberebbnek kell lenni a csorda szélén, de mi még arra sem vagyunk képesek, hogy megháláljuk, hogy tespedő, zabáló életünkben, az elhízástól megmentve – bár így is túlsúlyosan, mint ahogy rajtam is látod – naponta egy kicsit megsportoltatsz minket. A kocogás nagyon egészséges.

     – Te megőrültél! – üvöltötte Leon. – Vagy elment az élettől a kedved? Úszd át kétszázhuszohatszor a folyót, és vagy az első percben megesznek a krokodilok, vagy a tizedik átúszásnál belefulladsz a folyóba.

    – Nem, kedves barátom, félreértesz – mondta a bivaly és békés, szeretetteljes szemekkel bámult az oroszlánra. – lehajolok egy picit, hogy ne fáradj, a nyakamat vagy a csigolyámat óhajtod átharapni?

    Az oroszlán még mindig azt hitte, hogy félálmodik, vagy megőrült. A bivaly odahajolt és megismételte lágy, búgó hangon.

    – Szóval, mimet próbálod átharapni? Apropó, nagyon jó étvágyat kívánok magamhoz. Ha rendesen elspájzolsz, napokig nem kell megaláznod magad.

  

 

Befejezés

    1.) Az oroszlán bőgve a bivaly nyakába borul és örök fűevést fogad, hozzátéve, hogy a csorda őrzését is vállalja.

    2.) Ott helyben megüti a guta, és a bivaly hetykén meséli a társainak, hogy orosz-rulettezett. Egy oroszlánnal kevesebb!

    3.) Az oroszlán rezzenetlen arccal kinyírja a bivalyt, és elkezd falatozni. Ennek nem látom valószínűségét. Azt hiszem, szemüveget kell cserélnem…

 

Legutóbbi módosítás: 2010.01.21. @ 13:54 :: Boér Péter Pál
Szerző Boér Péter Pál 755 Írás
Nagyváradon születtem, 1959-ben. Nem mondhatnám, hogy kesztyűs kézzel bánt volna velem az élet, de még a szorítóban vagyok! Családtagjaim hiperoptimistának tartanak, azt hiszem nem véletlenül. A humort – ezen belül a szatírát, abszurdot – és a romantikát egyaránt kedvelem. Empatikusnak, toleránsnak gondolom magamat. Egész életemet Erdélyben éltem, élem. Anyám révén erősen kötődöm a székelységhez, de Ők már csillagösvényen járnak Apámmal. Nagyon érdekel a teológia, filozófia, nyelvek, irodalom, és sok egyéb. Fiatalon kezdtem verseket írni, ám a rövid próza vált a nagy kedvenccé. Köteteim: 2010 – “Nagyító alatt” – novelláskötet 2011 – “Le a láncokkal” – novelláskötet 2012 – “A nonkonformista” – novelláskötet 2013 – “Engedélykérés”- novelláskötet 2013 – “Megtisztult ablakok” – regény 2016 – "Fenyőágon füstifecske" – regény 2017 – "Ködös idill" – két kisregény 2018 - "Szabályerősítő" (Válogatott novellák) - e-book Írásaim jelentek meg a Bihari Naplóban, a Reviste Familiaban, a Comitatus folyóiratban, a Várad folyóiratba, a Brassói Lapokban, a Reggeli Újságban, a “7torony” irodalmi magazin antológiáiban (2010-2016), a Holnap Magazin antológiájában, a Holnap Magazin nyomtatott mellékletében, az Irodalmi Jelenben, a kolozsvári Tribunaban, a bukaresti rádióban és máshol.” A világháló adta lehetőségekkel élek: Lenolaj irodalmi és kulturális műhely A Hetedik Héttorony irodalmi magazin MagyarulBabelben CINKE Holnap Magazin PIPAFÜST Szabad szalon Penna magazin Bukaresti rádió AlkoTÓház Weblapom: http://boerpeterpal.blogspot.com/